StoryEditorOCM
KalelargaNAŠA POSLA

Još jedan majstor prevarant! Uzeo 25 tisuća eura za radove koje nikad nije napravio pa zaradio kaznenu prijavu

Piše Zadarski.hr
30. ožujka 2023. - 09:52

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara u gospodarskom poslovanju.

Sumnjiči ga se da je u srpnju 2022. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na području zadarske županije temeljem sklopljenog ugovora o izvođenju građevinskih radova na nekretnini u vlasništvu 46-godišnjeg hrvatskog državljanina, primio novac te materijal potreban za izvođenje radova.

Nakon što radove nije izveo u dogovoreno vrijeme, uz raskid ugovora i obvezu da će novčani iznos vratiti oštećenom do studenog 2022. godine, to nije učinio te na taj način svom društvu pribavio protupravnu imovinsku korist, a 46-godišnjaka oštetio za iznos veći od 25 tisuća eura.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 46-godišnjaka, odgovorne osobe trgovačkog društva, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava u redovnom postupku.

20. travanj 2024 00:25