StoryEditorOCM
KalelargaUOČI BLAGDANA DVOJICA ZADRANA UHIĆENA ZBOG NASILJA

Jedan prijetio i fizički napao djevojku jer je htjela prekinuti vezu, a drugi zlostavljao suprugu i djecu!

Piše B.S.
3. siječnja 2020. - 20:59
obiteljsko nasilje zlostavljanje

Zbog nasilja prema ženama, policija je uoči blagdana uhitila dvojicu Zadrana u dobi od 35 i 39 godina protiv kojih su podnesene kaznene prijave. Nakon kriminalističke obrade u policiji obojica su u petak 20.prosinca ispitana u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru (ODO) gdje je utvrđeno da je prvi zlostavljao djevojku s kojom je bio u ljubavnoj vezi, a drugi suprugu.

Postoji, naime, osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak 18. prosinca 2019. prijetio, a potom I fizički napao svoju djevojku koja je namjeravala prekinuti vezu. Djevojka je uspjela pobjeći, no on je ipak u nekoliko navrata sustigao i udario, te joj ponovno uputio riječi prijetnje, koje su kod nje izazvale osjećaj straha i uznemirenosti da će ih i realizirati.

- Nakon ispitivanja osumnjičenika, prema njemu su naložene mjere opreza sukladno odredbi čl. 98. st. 2. toč. 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku (zabrana približavanja oštećenici, zabrana uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s istom, te zabrana uspostavljanja telefonskih kontakata)- priopćeno je iz tužiteljstva.

Za starijeg muškarca koji je zlostavljao suprugu predloženo je određivanje pritvora zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, te utjecaja na svjedoke. I on je priveden 20.prosinca zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela u stjecaju, i to protiv pravosuđa sprječavanjem dokazivanja protiv osobne slobode, te dva kaznena djela protiv braka obitelji i djece povredom djetetovih prava.

Postoji, naime, osnovana sumnja da je 39-godišnjak počinio navedena kaznena djela tijekom studenog i prosinca 2019. godine na području Zadarske županije, odnosno da je počinio navedena kaznena djela na štetu supruge i maloljetne djece.

- Prvo kazneno djelo je počinio kako bi njegova supruga u pokrenutom postupku pred sudom izmijenila svoj raniji iskaz kojim ga tereti- naveli su u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

24. travanj 2024 09:36