StoryEditorOCM
KalelargaNOVO: SNAŽAN UDAR

Jak potres pogodio zadarsko područje! Epicentar je bio u Starigradu, evo što kažu u HGSS-u i Centru 112

Piše Zadarski.hr
1. studenog 2020. - 14:35

Zadarsko područje upravo je pogodio jak potres. Prema prvim informacijama, potres je jačine 4,9 stupnjeva po Richteru, a epicentar je na području Starigrada.

Tlo se treslo u dva navrata po desetak sekundi, a najviše se osjetilo na višim katovima stambenih zgrada gdje su padale stvari s polica. Snažno drmanje tla uznemirilo je dio građana koji su u strahu izašli ispred svojih stambenih zgrada.

- Bila su dva vala. Na drugom katu zgrade na Bilom Brigu je treslo toliko da sam mislila da će se sve srušiti. Obula sam papuče i i biži vani. Strašno- piše naša čitateljica, a isto javljaju i građani iz svih djelova županije, od Rtine do Vira.

Prema informacijama iz HGSS-a, koja na Paklenici ima svoju dežurnu ekipu, sve je pod kontrolom i za sada bez intervencija.

U Centru 112 su nam rekli kako ih zovu uznemireni građani iz cijele županije, ali kako nisu prijavljene materijalne štete. 

Oko 15 sati oglasio se i Seizmološki zavod te potvrdio jačinu potresa s epicentrom sedam kilometara sjeverno od Starigrada Paklenice.

S obzirom na magnitudu, potres je u epicentralnom području bio maksimalnog intenziteta VI (šest) stupnja EMS ljestvice, objavio je Seizmološki zavod.

19. travanj 2024 18:25