StoryEditorOCM
KalelargaREAKCIJA ŠIME ERLIĆA

Izjava o ogradi iz 2018. odnosila se na šetnicu na Muraju, sve ostalo je jadni pokušaj Radete da na nemilom događaju slaže političke konstrukcije!

Piše Šime Erlić
11. srpnja 2022. - 21:48

Predsjednik zadarskog HDZ-a Šime Erlić reragirao je na javni istup gradskog vijećnika Daniela Radete (SDP) kod kojeg je bio odsjeo 20-godišnji Irac koji je u četvrtak preminuo u padu sa zadarskih bedema, a koji je prozvao Erlića, državnog tajnika i predsjednika gradskog odbora HDZ-a, zbog nepostavljenih zaštitnih ograda na spornom dijelu zadarskih bedema. 

- Prije nego što išta kažem, želio bih uputiti svoju iskrenu sućut obitelji. Moram priznati da mi je uopće teško komentirati išta vezano uz tragičan događaj, jer sve što se danas kaže ne može promijeniti tu užasnu činjenicu, a to je da je jedan mladi život ugašen.

Upravo zato mi nije nikako jasno da pojedine osobe iz političkog života Zadra, koriste ovaj nemili događaj za privlačenje medijskih reflektora na sebe.

Moja izjava iz 2018 godine odnosila se na područje obuhvata EU projekta ZADAR BAŠTINI u sklopu kojeg se uredilo 750 metara šetnice na Muraju i kojim se nekadašnja prometnica i parking pretvorila u uređenu gradsku promenadu. Tada je bila velika rasprava u javnosti treba li ograda biti postavljena na novouređenoj šetnici ili ne, te je nakon širokih konzultacija sa svima ograda ipak postavljena na većini šetnice, gdje god se to pokazalo projektnim propozicijama neophodno. Međutim taj projekt nije razmatrao sve druge situacije u gradu, kojih je više i koje ponovo treba sagledavati individualno i pronaći najbolja rješenja.

Dakle, u vrijeme kada sam dao tu izjavu, ja sam kao pročelnik bio zadužen za vođenje projekta uređenja šetnice na Muraju, i na to se odnosila moja izjava. Sve ostalo je laž i jadni pokušaj da se na nemilom događaju slažu političke konstrukcije, koje dalje stvarno ne bih želio više komentirati - stoji u reagiranju Šime Erlića.

18. travanj 2024 14:41