StoryEditorOCM
KalelargaDRAMA U GRADU

HDZ-ovi vijećnici, tik prije razrješenja članova vijeća knjižnice napustili vijećnicu jer su ih nazivali kriminalcima, knjižnica ipak ima novo Vijeće

Piše Iva Ivanac
15. rujna 2021. - 21:34

Žestoko su se sukobili HDZ-ovi zastupnici s ostalim gradskim vijećnicima kada je na red došao prijedlog razrješenja i imenovanja novih članova Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice, nakon što je upravno vijeće za v.d. ravnateljicu imenovalo Marijanu Senkić Klapan, unatoč nepovjerenju čak 15 vijećnika.

Vijećnici HDZ-a su bili povrijeđeni zašto ih u vijećnici nazivaju kriminalcima i lopovima, a najemotivniji je bio Burno Milin (HDZ) koji je u svom govoru kazao kako nikako nije zaslužio da ga netko tako naziva. HDZ-ovi vijećnici i partneri su tik prije glasovanja o razrješenju članova Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice napustili gradsku vijećnicu. HDZ-ovim vijećnicima su najviše dobacivali iz klupe, a tko je i što su vijećnici govorili nije nam poznato jer se sjednica prati online i dobacivanja iz klupa se ne čuju. 

Članovi Upravnog vijeća Davor Aras, prof., Marjana Bakmaz, prof. i izv. prof. dr. sc. Ante Bralić, razriješeni su jednoglasno. Na njihova mjesta imenovano je dvoje profesora Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Rafaela Božić, izv. prof. dr. sc. Marko Lukić te zaposlenik Gradske knjižnice Zadar Branimir Čakić, dipl. prof. razredne nastave, također jednoglasno.

Nakon izglasavanja dvaju točki i pauze, vijećnici HDZ-a su se vratili u vijećnicu, a Damir Burčul (HDZ) je rekao da je beštimanje i vrijeđanje nedopustivo, ali i Anti Rubeši (AM) rekao da je previše psovao.

Nakon što su vijećnici složili da će se civiliziranije ponašati, sjednica je nastavljena. 

20. travanj 2024 11:14