StoryEditorOCM
KalelargaBURA, BURA...

HAK: Zbog olujnog vjetra zatvorena A1 između Sv. Roka i Maslenice. Nastavlja se promet za Anconu

Piše Hina
27. svibnja 2020. - 08:29

Zbog olujnog vjetra, dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet, a dionicom između čvorova Maslenica i Posedarje smiju prometovati samo osobna vozila, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski auto-klub.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je još za  dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima iz HAK-a savjetuju da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa.

Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).
Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Od ponedjeljka, 25. svibnja 2020., Jadrolinija plovi prema novom redu plovidbe kojeg možete pronaći na linku https://www.jadrolinija.hr/red-plovidbe/lokalne-linije-2020.

Jadrolinija početak plovidbe na komercijalnim brzobrodskim linijama Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol i Split-Hvar odgađa na 19. lipnja.

Privremeno se obustavlja plovidba državne trajektne linije Sumartin-Makarska i obratno te se reducira broj polazaka na državnoj trajektnoj liniji Supetar – Split i obratno.

Zbog velikog interesa teretnih prijevoznika Jadrolinija nastavlja s plovidbom Zadar-Ancona po istom redu plovidbe. Linija je namijenjena isključivo teretnim vozilima.

Na graničnim prijelazima nema duljih čekanja.

18. travanj 2024 05:29