StoryEditorOCM
KalelargaUNATOČ PROTIVLJENJU GRAĐANA I VIP POJAČAVA OPREMU NA STADIONU

Gradske vlasti i NK Zadar šute, dok mobilni operateri opet podižu nove i - jače odašiljače?

Piše M.K.
3. svibnja 2019. - 13:45
IMG-20190502-WA0005

- Evo i na VIP-ov reflektor stavljaju nove i jače antene - javio nam je građanin Ivica Perica i poslao fotografiju postavljanja novih antena baznih stanica za mobilnu mrežu.

On već deset godina čeka odgovore od nadležnih institucija na pitanja koja je poslao u vezi baznih stanica postavljenih doslovno iznad njegove glave, pored obiteljske kuće na Putu Murvice, kod nogometnog stadiona NK Zadra. 

Na reflektorskom stupu pored kuće Ivice Perice postavljene su bazne stanice T-Com-a, na obližnjem, zapadnom stupu, svoje bazne stanice instalirao je VIP koji je sada, poput T-com, nadopunio "svoj" reflektor garniturom novih odašiljača. I na trećem, sjevernom stupu nalaze se bazne stanice Tele 2.

Radi se vjerojatno o najvećoj koncentraciji baznih stanica na jednom prostoru u Hrvatskoj. Zbog blizine kuća, zabrinuti Perica s 15-tak susjeda još je 7. travnja 2010. godine uputio prijavu Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Ove bi godine T-comu i VIP-u trebao isteći ugovor za najam rasvjetnih stupova, međutim oni postavljaju novu opremu.

Ministarstvo zdravstva nedavno je poslalo svoj odgovor u kojemu se navodi da bazne stanice na stadionu NK Zadra zrače u skladu s Pravilnikom, a da je za zaštitu od zračenja nadležna Sanitarna inspekcija.

Građani su prošle godine potpisivali i peticiju upućenu gradskim vlastima u kojoj traže da se načičkani odašiljači mobilnih operatera skinu iznad njihovih glava, ali su ignorirani.

U međuvremenu, teleoperateri nesmetano postavljaju svoju opremu.

 

24. travanj 2024 22:34