StoryEditorOCM
KalelargaRADNI POSJET

Gradonačelnik Dukić u obilasku teniskih terena na Višnjiku, upoznao i dio hrvatske Davis cup reprezentacije

Piše Iva Ivanac
19. svibnja 2020. - 13:58

Nove teniske terene Športskog centra Višnjik u utorak ujutro posjetio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić, a na terenima se i upoznao s djelom hrvatske Davis cup reprezentacije koja u Zadru odrađuju dvotjedne pripreme.

Porazgovarao je gradonačelnik Dukić s poznatim tenisačem Bornom Čorićem koji je za zadarske terene imao samo riječi hvale. Na ŠC Višnjik izgrađeno je ukupno 10 teniskih terena od kojih je sedam zemljanih te tri terena s betonskom podlogom.

- Izuzetno mi je drago što smo dobili ovakav teniski centar na koji su došli i na kojem će trenirati najbolji svjetski igrači. Zahvaljujem gradu Zadru na velikoj potpori i organizaciji Davis cupa i izgradnji ovog centra kao i Hrvatskom teniskom savezu (HTS) te Središnjem uredu za sport, kazao je Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik dodajući kako je od iznimne važnosti u ovom projektu bila upravo podrška Grada Zadra.

- Svi znamo koliko su nam naši reprezentativci donijeli radosti kada se u Zadru održavao Davis cup. Zahvaljujemo HTS-u koji je prepoznao potencijal Višnjika, a Grad je zajedno sa ŠC Višnjik napravio teniski kompleks koji će ponajviše služiti djeci kako bi se razvili u što bolje igrače. Cijeli kompleks je kroz godine izrastao u bogat sportski sadržaj. Zadrani svojim primjerom i posjećenošću objekata pokazuju koliko im je ovakav centar bio potreban, ali i koliko uživaj u njemu što govori u prilog da ispravno postupamo te da ćemo ga u narednim vremenima i dalje poboljšavati, kazao je gradonačelnik Dukić napominjući kako je ŠC Višnjik ogledni primjer sportskog centra i drugim gradovima u Hrvatskoj.

Direktor Karlović istaknuo je kako uz pomoć novoizgrađenih terena ŠC Višnjik dnevno privlači preko tri tisuće ljudi, rekreativaca, profesionalaca, djece...

A da nakon izgrađenih teniskih terena neće stati s obnovom ostalih objekata dokazuje i i skorašnja renovacija nogometne infrastrukture. Naime, na nogometnom igralištu na Višnjiku, u suradnji s HNS-om, postavit će se nova umjetna trava. Karlović je istaknuo da će na novom travnjaku uskoro trenirati preko 900 najmlađih zadarskih nogometaša.

25. travanj 2024 15:17