StoryEditorOCM
KalelargaJESTE LI SPREMNI?

Gaši: Koliko će proračun plaćati posljedice izborne pobjede s obzirom da je Nacionalni stožer,u protekla dva mjeseca donio niz krivih i loših odluka?

Piše Iva Ivanac
14. srpnja 2020. - 13:26

Nakon što je čestitao političkim protivnicima na pobjedi na parlamentarnim izborima, Erol Gaši (SDP) upitao je zadarskog gradonačelnika Branka Dukića koliko je proračun spreman plaćati posljedice izborne pobjede s obzirom da Nacionalni stožer, kojem je iznimno vjerovao i podržavao ga, je u protekla dva mjeseca donio niz krivih i loših odluka. 

- Korona kriza se razbuktala u jeku parlamentarne kampanje. Nakon toga su se otvorile granice sa susjednim zemljama  da bi se moglo glasati, a nakon toga se opet zatvorile. Sve to je niz štetnih odluka čije ćemo posljedice osjećati još dugi niz vremena. Kao turistički grad, vijesti iz Belgije da smo stavljeni na crvenu listu, a uskoro ćemo prema navodima biti i na crvenoj listi Slovenije će dovesti do propasti turizma. Sve to urodit će onim što imamo sada, slomom malih obrtnika i malih gospodarstvenika koji će imati najtežu zimu od završetka Domovinskog rata. Koliko ste kao gradska uprava spremni na jesen i zimu koji dolaze, a koji će biti iznimno teški?, upitao je vijećnik Gaši. 

- Sad kad su završili izbori polako se hvatamo ekonomije i preživljavanja. Posao nacionalnog stožera je napravljen kvalitetno i omogućili su nam da imamo kavu-takvu sezonu. borba protiv korone se pretežito odvija u bolnici. Ona mora biti mjesto koje je oslobođeno korone, mora omogućiti da svaki građanin bude zbrinut. Ne mogu predviđati što će biti, zasad je proračun stabilan, neupitan, odgovorio je gradonačelnik Dukić.    

25. travanj 2024 09:59