StoryEditorOCM
KalelargaPOMIČU ROKOVE

Dukić za sljedeći tjedan najavio sastanak s APN-om i kupcima POS-ovih stanova u Zadru koji ne mogu useliti u zgradu na Crvenim kućama

Piše Iva Ivanac
10. svibnja 2023. - 13:41

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić istaknula je kako se preko stotinjak obitelji koje su kupile stanove u POS-ovim zgrada na Crvenim kućama nalazi u nezavidnoj situaciji. 

- Građani su potpisali ugovore za stanove, plaćaju kredit za te stanove, a u njih ne mogu ući zbog pravnih problema. Ljudi su ucijenjeni, plaćaju ratu podstanarstva, ratu kredita, a u stanove ne mogu ući dok se rokovi za useljenje odgađaju. Građani traže očitovanja ne samo gradskog ureda koji bi im trebao pomoći nego i uredovati prema Ministarstvu prostornog uređenje, jer se bliži sezona i neke će obitelji ostati bez podstanarskih stanova. 

Gradonačelnik Branko Dukić je istaknuo kako je svjestan problema i vjeruje kako će idući tjedan biti organiziran sastanak s predstavnicima APN i kupcima stanova.

- 88 obitelji čeka useljenje u zgradu, a u novčanim nesuglasicama dolazi do povećavanja novca. Postoji pravilnik između izvođača i naručitelja i vrijeme u kojem se oni trebaju dogovoriti. Vremena za obitelji je sve manje i znam da čekaju da usele u stanove, kazao je Dukić.

25. travanj 2024 03:50