StoryEditorOCM
KalelargaBITI SAMID OSMANOVIĆ

Države i tvrtke oštetio za više od 120 milijuna eura, tražen u nekoliko zemlja, a zadarski ga sud pustio na slobodu 

Piše Zadarski.hr
19. veljače 2020. - 11:06
Istražni organi ga svugdje traže ili mu se sudi zbog niza kaznenih djela gospodarskog kriminala u kojima je države i tvrtke oštetio za više od 120 milijuna eura.Arhiva Hanza Media

Samid Osmanović (65) iz Slovenije kojeg je PU zadarska uhitila zbog sumnje da je počinio niz kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminala kojima je oštetio državni proračun za više od 84 milijuna kuna, u utorak je pušten na slobodu.

Istražni sudac Županijskog suda u Zadru, Hvoje Visković, za medije je potvrdio kako je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog utjecaja na svjedoke, odnosno od opasnosti od ponavljanja djela.

Podsjetimo, Osmanović je prijavljen za utaju poreza ili carine, krivotvorenje službene ili poslovne isprave te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, a prema pisanju ljubljanskog Dnevnika, Samid Osmanović zvani Braco, rodom iz Srebrenika, vlasnik je nekoliko kompanija u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH.

Istražni organi ga svugdje traže ili mu se sudi zbog niza kaznenih djela gospodarskog kriminala u kojima je države i tvrtke oštetio za više od 120 milijuna eura.

 

19. travanj 2024 18:23