StoryEditorOCM
KalelargaZADRANE OČEKUJE NAJHLADNIJA ZIMA IKAD, A...

Drva i peleta nema ni za lijeka!

Piše I.Ivanac
23. veljače 2018. - 23:30
vatra_drva10-160118

- Dobar dan, imate li drva za ogrijev?

- Nemamo.

- A peleta?

- Nemamo.

I tako, jedno šest, sedam puta. U Peveca, Interspara, Solin građe, Bauhausa, na benzinskim postajama…

Nema! Ni drva ni peleta, a meteorolozi najavuljuju da je pred nama najhladniji tjedan u godini. Ne najhladniji, stiže nam zima iz samog Sibira, hladni val će potrajati danima, a dnevna temperatura neće se tjedan dana popeti iznad nule!

- Imamo. Imamo peleta – na kraju smo dobili obećavaju odgovor u Kauflandu.

- Jutros smo u trgovini na Višnjiku imali osam, a na Sinjoretovu pet paketa peleta. Ali ne mogu vam reći jesu li se oni do ovog našeg razgovora već prodali.

Eto, i kad smo mislili da ćemo se dohvatiti makar jednog pakiranja ogrijevnog materijala, ni on više nije siguran. Kako je to Zadar, s toliko trgovačkih  centara i Velebitom za vratom, baš uoči najveće vremenske nepogode u ovoj godinji ostao bez materijala za ogrije koji se najviše troši u privatnim kućama i mjestima izvan gradova gdje, navodno, preteže grijanje na struju.

Iz Peveca smo dobili odgovor kako bi im pelete trebale stići u subotu ujutro, ali i komentar kako će se najvjerojatnije prodati brzinom munje.

Uz to što je nestalo drva i peleta u trgovačkim centrima, nestalo ih je i u tvrtci Vedrić koja se bavi isključivo prodajom drva.

- I mi smo ostali bez drva, a zbog velikog snijega ne možemo doći do njih jer nam se sve zalihe nalaze u Lici koja je „zametena!“, rekli su nam iz tvrtke Vedrić napominjući kako se ljudi za zimu, koja nam izgleda tek stiže u narednim danima, nisu dobro pripremili.

- Gospođo, da mi u svojoj ponudi „držimo“ pelete i drva, ja vas uvjeravam da bi to bio najprodavaniji artikl ovaj tjedan, rekla nam je simpatična gospođa preko telefona iz jednog većeg centra pored Zadra.

Što će donijeti nadolazeći dani i hoće li se ponoviti zima iz 2012. godine kada su se Zadrani probudili ispod bijelog pokrivača ostaje nam tek vidjeti.

Do tada, neće biti zgoreg dobro se pokriti i dekom!

24. travanj 2024 05:05