StoryEditorOCM
KalelargaPROGNOZA I PROMET

DHMZ: Povremeno kiša, krajem dana na kopnu osjetno zahladnjenje! HAK: Kolnici mokri od kiše

Piše Hina
25. veljače 2023. - 08:32

Većinom oblačno povremeno s kišom, ponegdje i obilnijom, osobito na istoku i u gorju. Krajem dana uz osjetan pad temperature zraka kiša će najprije u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki centar (DHMZ).

Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, a na Jadranu vrlo jako jugo. Sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak će okrenuti na sjeveroistočnjak, a potkraj dana na sjevernom Jadranu na jaku buru.

Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 14, a na moru od 13 do 16 Celzijevih stupnjeva. Navečer na kopnu osjetno zahladnjenje.

Kolnici su jutros mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj, ponegdje ima i magle, a mogući su i odroni.

Prekinut je promet na državnoj cesti DC14 čvor Mokrice-čvor Bračak, zbog prometne nesreće. Obilazak: ŽC 2264 Mokrice-Bračak i obrnuto, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7,40 sati.

Zbog radova na autocesti A7 Rupa-Rijeka na čvoru Matulji (čvor Učka), zatvoreni su izlazni kraci iz smjera GP Rupa i Križišća u smjeru Opatije i Pule i ulazni krak iz smjera Opatije i Pule u smjeru GP Rupa. Promet se preusmjerava na čvorove Jurdani i Rijeka zapad.

Zbog vjetra, u prekidu su trajektna linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ te katamaranska linija Ubli-Korčula-Dubrovnik.

Na graničnim prijelazima zabilježena su čekanja u teretnom prometu na izlazu, tri sata na Bajakovu, a pet na Tovarniku na kojem se i sat vremena čeka i na ulazu u zemlju.

 

19. travanj 2024 00:55