StoryEditorOCM
KalelargaREAGENSA NEMA

Članovi županijskog i nacionalnog stožera svakodnevno su u kontaktu i rade na tome da u Zadar što prije dođu reagensi kako bi započela testiranja

Piše Iva Ivanac
30. ožujka 2020. - 13:30

Nakon što je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" kazala kako je Zadar jedina iznimka po pitanju testiranja na koronavirus zbog aparata koji ima zadarski Zavod za javno zdravstvo, epidemiolog Alan Medić na jutrošnjoj je presici kazao kakva je situacija s testiranjem u Zadru.

Podsjetimo kako je ravnateljica Markotić kazala kako je za zadarski aparat trenutno nemoguće nabaviti reagense, ali kako se nada da će zajedničkim naporima osigurati i da zadarski Zavod bude uskoro u mogućnosti provođenja testova te kako se razmatra i opcija slanja drugog aparata. 

- Članovi županijskog i nacionalnog stožera civilne zaštite svakodnevno su u kontaktu i radi se na tome da u Zadar dođu reagensi za naš aparat. Htio bih samo pojasniti da aparat koji mi imamo za detektiranje COVID bolesti nije nov već je kupljen prije više vremena. On je multifunkcionalan, na njemu se mogu provoditi razna testiranja, a jedno je i testiranje na koronavirus, kazao je epidemiolog Medić.

17. travanj 2024 19:59