StoryEditorOCM
KalelargaDOMOVI I DALJE ČISTI

Članovi Stožera civilne zaštite održali sastanak s voditeljima umirovljeničkih domova i dogovorili kada će se održavati testiranja djelatnika

Piše Iva Ivanac
17. travnja 2020. - 10:45
Zadar, 260320. Zadarski Stozer civilne zastite odrzao konferenciju za medije u dvoristu Zadarske zupanije. Na fotografiji: epidemiolog Alan Medic.Jure Miskovic/Cropix

Načelnik Stožera civilne zaštite Šime Vicković izvijestio je kako su članovi Stožera u četvrtak održali sastanak sa svim ravnateljima i upraviteljima domova za starije i nemoćne u Zadarskoj županiji. 

- Uputili smo ih kako će funkcionirati njihov način rada u idućim tjednima, kazao je načelnik Vicković i riječ prepustio epidemiologu, dr. Alanu Mediću koji je kazao kako u Zadarskoj županiji postoje 32 doma za starije i nemoćne. 

- Predstavnici domova su se svi odazvali, a pričali smo o mjerama i načinu testiranja djelatnika koji bi njima bio najzgodniji. Dogovorili smo se da ćemo vršiti testiranja u Covid ambulanti na Ravnicama i to za one djelatnike koji dolaze u smjenu. Dogovoren je poseban termin u ambulanti, a to je u 18 sati tako da oni imaju kontinuirani pristup. Djelatnici e od liječnika obiteljske medicine uzimati uputnice za testiranje i dolaziti u ambulantu prije nego što bi im smjene trebale započeti. S radom nastavljamo i dalje i svaki sumnjivi febrilitet ili sumnje na koronavirus će se hitno testirati, kazao je dr. Medić. 

U domovima za starije i nemoćne u Zadarskoj županiji se nalazi 1200 štićenika i oko 500 djelatnika.

- To znači da trebamo balansirati s 1700 ljudi što je poprilično velik broj, ali želim ih pohvaliti što dosada nismo imali niti jedan proboj virusa u dom, kazao je dr. Medić. 

20. travanj 2024 07:00