StoryEditorOCM
KalelargaIZBORI I KORONA

‘Ako smo nekoj osobi propisali samoizolaciju, nismo to bez veze napravili! U današnje vrijeme kad je sve dostupno online, moglo bi se i glasati tako‘

Piše Iva Ivanac
12. svibnja 2020. - 12:14

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je kako se za osobe koje su u samoizolaciji može organizirati glasovanje na daljinu, ali i kako ne bi bio problem da dođu na glasačko mjesto ako nemaju simptome i protom stave masku. Na konferenciji Stožera civilne zaštite Zadarske županije tu je izjavu na inzistiranje novinara prokomentirao i zadarski epidemiolog dr. Alan Medić.

- Ako smo nekoj osobi propisali mjeru samoizolacije, nismo to bez veze napravili. Ja bih se i dalje pridržavaju propisanih mjera. Za istaknuti je kako će se broj ljudi u samoizolaciji od sada, kada je ukinuta samoizolacija za građane koji se vraćaju iz inozemstva, biti znatno manji i ne vjerujem da će taj broj značajno utjecati na političku sliku. U današnje vrijeme kada je sve online i kada se hrane i piće može dobit online, zbog čega ne bi i išli na izbore online, pita se dr. Medić.

20. travanj 2024 16:43