StoryEditorOCM
FotoreportŽIVA NA 4 STUPNJA

Zadrane i Splićane bura nije omela u šetnji, jedva su dočekali neradnu subotu. Nije smetalo što ni kafići ne rade, za toplu šalicu kave snašli su se

Piše M.P.
16. siječnja 2021. - 18:11

U većini predjela unutrašnjosti danas je bilo umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz snijeg, a češćih sunčanih razdoblja bilo je u gorju. Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije također sunčano. Na Jadranu je puhala umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Najviša temperatura zraka  išla je od -3 do 2, a na Jadranu od 3 do 7 °C.

Za sutra, kako kažu iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, umjereno i pretežno oblačno, u unutrašnjosti mjestimice uz slab snijeg, češće na istoku i u gorju. Na Jadranu će biti kiše, ponajprije na otocima, duž obale i snijega, pri čemu će oborine biti najprije na sjevernom dijelu, a uglavnom poslijepodne i u Dalmaciji.

Prema večeri smanjenje naoblake. Vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slab i umjeren jugoistočni i istočni vjetar navečer u okretanju na buru i u jačanju. Najniža temperatura zraka od -7 do -3, u gorju i niža, na obali od -3 do 2 °C. Najviša dnevna većinom od -2 do 3, na Jadranu između 3 i 7 °C.

Sunce je u subotu, iako je bilo hladno nagnalo Dalmatince da provire van, popiju kavu za van ili uživaju u šetnji.

Splićani i Zadrani posebno nisu propustili ove subote prošetati. Četiri stupnja u zraku, uz buru uz koju se čini da je još hladnije i  guštali su po Rivi i u centru Splita te na zadarskom Forumu.

Tko bi to propustio?

Pogledajte koga su sve naši fotoreporteri 'uhvatili'.

23. travanj 2024 11:47