StoryEditorOCM
FotoreportRANČ DAR-MAR

Ovo je farma magaraca kod Zadra, ima ih 60-ak i dnevno proizvedu tri litre mlijeka. Cijena litre je 500 kuna, ali nema straha da se neće prodati...

Piše IN
8. ožujka 2021. - 14:43

Napravili smo mali izlet do mjesta Poljica Brig i tamo posjetili farmu magaraca Dar-Mar u vlasništvu Damira Štuline.

Gospodin Štulina se već 32 godine bavi uzgojem magaraca, danas ih na farmi ima 60-ak, a uz magarce uzgaja ovce i koze. Glavni proizvod farme ipak je magareće mlijeko koje se prodaje po cijeni od 500 kuna za litru.

- Kupaca ima, svakog dana proizvedem tri litre mlijeka. Prodam, kako kad, nekad sve tri nekad dvije litre, a ostalo se pokloni ili ode na degustaciju. da se ne može od toga živjeti, ne bih ovo radio - kaže Štulina koji je u svojoj bogatoj karijeri uzgajivača magaraca i proizvođača magarećeg mlijeka naučio koje se sve bolesti mogu u potpunosti a koje tek donekle zaliječiti tim rijetkim napitkom.

- Mlijeko kupuju svi uzrasti, roditelji ga kupuju djeci, ali i stariji ljudi zbog zdravlja, iako im je problem cijena. Magareće mlijeko je potvrđeno kao iznimno zdravo i korisno u liječenju brojnih bolesti. Ja to jako dobro znam s obzirom na rezultate koje sam dosad postigao - kaže Štulina.

Kakva je atmosfera na farmi pogledajte u fotoreportaži našeg Jure Miškovića.

14. travanj 2024 11:35