StoryEditorOCM
ForumU COVID BOLNICI

Zaposlenice potkradale teške bolesnike; Krale su nakit, ‘peglale‘ kartice i kupovale skupe čizme...

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
17. ožujka 2021. - 11:28

Pet pacijenata s covidom-19, koji su od sredine studenoga prošle do veljače ove godine ležali u Kliničkoj bolnici Dubrava, bili su laka meta dviju zaposlenica bolnice koje su ih besramno pokrale, javlja Jutarnji.hr.

Nakon prijavljenih krađa policiji, sumnja se bacila na 51-godišnju i 45-godišnju djelatnicu bolnice koje se nakon odrađenih krađa 13. i 14. siječnja nisu štedile trošiti tuđi novac. Ukupno su pričinile štetu teško oboljelim bolničkim pacijentima od 38.500 kuna. Policija je po dovršenom kriminalističkom istraživanju stariju kradljivicu prijavila za jednu krađu i pet računalnih prijevara od kojih su dvije ostale na pokušaju, dok će mlađa odgovarati za četiri krađe.

Prema policijskom izvješću, 51-godišnjakinja se prvo okomila na pacijenta u jednoj od bolničkih prostorija kojem je ukrala iz ormarića novčanik s dokumentima i bankovnim karticama. Sutradan se s plijenom odlučila počastiti. Otišla je na dva bankomata na području Zagreba te podigla novac, dok joj je u dva navrata transakcija bila odbijena. Vidjevši da iz bankomata više neće moći dobiti ništa, otišla je 14. siječnja do trgovine u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama gdje je peglajući karticu bolesnika, kupila ženske čizme okoristeći se ukupno za 10.300 kuna.

Ubrzo se otkrilo i da je iste lopovske pothvate odradila i 45-godišnjakinja koja je od 15. studenoga do 19. veljače u nekoliko navrata iskoristila teško stanje četvero pacijenata. Uzela je njihove novčanike, mobitele i nakit. Dio otuđenog nakita je potom, sumnja policija, prodala u poslovnicama za otkup zlata dok je dobiveni novac potrošila za osobne potrebe.

Dvije "dame" iz KB Dubrava čija je poslovna karijera nakon ovog otkrića dovedena u pitanje, po dovršetku istraživanja su predane pritvorskom nadzorniku dok je protiv njih podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, piše Jutarnji.hr.

18. travanj 2024 02:29