StoryEditorOCM
ForumSJEDNICA VLADE

Vlada donosi uredbu kojom će na 30 dana ograničiti cijenu goriva, otkriveno koliko će koštati

Piše PSD
14. listopada 2021. - 12:52

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković rekao je u četvrtak na sjednici Vlade da Vlada donosi uredbu kojom će na 30 dana ograničiti cijenu motornog benzina na 11,10 kuna, a dizela na 11 kuna.

Kako je objasnio, Vlada može radi zaštite potrošača, Uredbom ograničiti cijene naftnih derivata i to i čini.

- Uzimajući u obzir sadašnji ekonomski trenutak, nepredvidivost cijene nafte na svjetskom tržištu i utjecaj cijene goriva na ukupnu ekonomsku aktivnost i standard građana, s ciljem neometanog daljnjeg gospodarskog oporavka, Vlada je odlučila iskoristiti mogućnost da na rok od 30 dana, stabilizira cijene motornog benzina i dizelskog goriva, na temelju Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata - rekao je premijer.

- Stoga ga će se posebnom uredbom Vlade danas cijena motornog benzina ograničiti na 11 kuna i 10 lipa, a dizelskog goriva na 11 kuna. U narednom razdoblju, Vlada će kontinuirano analizirati stanje i trendove na svjetskom tržištu te po potrebi dodatno reagirati - dodao je Plenković.

Premijer je najavio da će Vlada u Hrvatski sabor poslati promjene Zakona o obnovi te da su promjene donijete s ciljem pojednostavljenja procedura i ubrzavanja tijeka obnove. Dodao je i da će se promijeniti i niz drugih zakona koji su vezani uz ovaj zakon.

Plenković je ustvrdio i da je 55 posto odraslih osoba u Hrvatskoj protiv covida-19 cijepljeno minimalno jednom dozom te da je 51,6 posto odraslih osoba dovršilo je proces cijepljenja, odnosno da su dobile ili dvije doze ili jednu dozu cjepiva Johnson&Johnson.

18. travanj 2024 18:09