StoryEditorOCM
ForumFOTO: POTJERA NAKON POŽARA U NEBODERU

Vatra progutala stan na 12. katu, tri osobe su ozlijeđene, policija traži dva sumnjivca

Piše Hajdi Karakaš Jakubin
18. prosinca 2016. - 12:17
pozar_turinina05-171216

Zahvaljujući brzoj reakciji zagrebačkih vatrogasaca koji su se jutros borili s plamtećim stanom na 12. katu nebodera u Turininoj ulici u novozagrebačkom naselju Sopot, spriječeno je stradavanje većeg broja ljudi. Iz buktinje su vatrogasci izvukli dvije osobe od kojih je jedna u teškom stanju, a tijekom intervencije, dok je spuštao nosila s unesrećenim, ozlijedio si je ruku i jedan vatrogasac - javlja Jutarnji list.

 

Vatrena stihija u stanu od 50-ak kvadrata izbila je oko 6,40 sati pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, a unatoč promptnoj intervenciji čak 22 vatrogasca, veći dio stana je uništen. Jedna ozlijeđena osoba je kolima Hitne pomoći prevezena u KBC Rebro jer je, osim što se nagutala dima, zadobila i teške opekotine te joj je život ugrožen. Druga je, pak, hospitalizirana u Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu.

Kako doznajemo, u cijeloj toj drami koja se dogodila u maglovito jutro i zaprepastila stanare sopotskog nebodera, policajci uzrok požara traže i izvan stana. Naime, neslužbeno doznajemo da se intenzivno traga za dvije nepoznate muške osobe koje se, prema informacijama kojima raspolažu, dovode na neki način također u vezu s požarom. Jesu li to uspaničeni prijatelji unesrećenih koji su dali petama vjetra kad je vatra počela "gutati" stan ili je u pitanju neko kazneno djelo, nije poznato.

Policija za njima intenzivno traga "češljajući" stanove i podrumske prostore po okolnim zgradama, no potragu na terenu po parkovima i ulicama im otežava gusta magla.

Šteta od požara procjenjuje se većom, jer je osim stana gdje je izbio požar, u gašenju došlo do oštećenja još četiri stana.

20. travanj 2024 18:13