StoryEditorOCM
ForumPOKUŠAO POBJEĆI

Ušao u policijsku postaju, pitao je li sve u redu, pa upucao policajca. Pokušao je i druge, ali se pištolj zaglavio

Piše Vijesti SD
4. ožujka 2023. - 11:26

Policijski operativno-komunikacijski centar je u petak ujutro zaprimio dojavu da je muška osoba, kod Vatrogasnog doma u Šagu pokraj Valpova, pucala iz vatrenog oružja te da ima ozlijeđenih osoba, javlja HRT.

Ozlijeđen je policajac iz postaje u Belišću koji se u tom trenutku nalazio izvan službe, a policija je s tim događajem povezala 64-godišnjaka, koji je uhićen.

Ozlijeđeni policajac prevezen je osječki Klinički bolnički centar.  Upucan je u lijevu nadlakticu, a obrađene su mu prostrijelne rane i trenutno je dobro.

Počinitelj je trenutno u policijskoj upravi na kriminalističkom istraživanju. Pištolj je nelegalno posjedovao.

image
Vlado Kos/Cropix

Ladislav Bece, načelnik PU Osječko-baranjske, rekao je kako je počinitelj poznat od prije policiji. U zadnjih 10 godina je imao sedam prijava koje su bile u domeni prekršaja. 

Potvrdio je da je napadač pokušao pobjeći, ali su ga spriječili i zadržali do dolaska policije.

- 64-godišnji mještanin došao je do prostorija DVD-a, pokucao je na vrata, ušao unutra i u prostoriji su se nalazile tri osobe, pitao ih je li sve uredu, na što im je on odgovorio da je sve u redu, osoba je izišla van. Nakon nekoliko sekundi ponovno otvara vrata ulazi unutra i iz pištolja puca prema policijskom službeniku koji je bio van službe u civilu. Nakon toga okreće pištolj prema drugim osobama, pokušava paliti, ali čahura se zaglavila u cijevi. On i dalje pokušava, a kada je shvatio da ne može više pištolj opaliti, pokušao je pobjeći. Ranjeni policajac i kolega su ga zaustavili i svladali do dolaska policijske ophodnje, ispričao je načelnik.

25. travanj 2024 07:37