StoryEditorOCM
ForumMAFIJAŠKE VEZE

Ubijeni ‘nikšićki Escobar‘ bio je blizak s klanom Velje Nevolje, Miljković je čak imao automobil koji se zvao po njemu

Piše VIJESTI SD
9. ožujka 2023. - 18:23
Veljko Belivuk, poznatiji kao velja Nevolja, već dugo je u pritvoru, ali njegovo ime često se pojavljuje u mafijaškim obračunima kao što je ovaj današnjiPeđa Milosavljević/AFP

Jutros oko 11 sati u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju u Beogradu dvojica maskiranih napadača ubila su Ranka R. (54), zvanoga Escobar, navodno člana nikšićke kriminalne skupine. "Nikšićki Ecobar" podlegao je ozljedama, a policija je odmah nakon pucnjave pokrenula akciju potrage za napadačima, nazvanu Vihor. Na Petlovom brdu, nedaleko od mjesta ubojstva, pronađen je zapaljeni automobil za koji se sumnja da je povezan s pucnjavom, kako je pisao Kurir, a prenijela Slobodna Dalmacija.

Ranko R. dovođen je u vezu s klanom Veljka Belivuka, kao i s Markom Miljkovićem, koji je u svome voznom parku čak imao automobil koji se zvao Ranko R. Prilikom pretresa kuća i prostorija koje je koristio među zaplijenjenim automobilima našao se i Rankov BMW I3, pisao je ranije Kurir, prenosi Mondo.

Osim BMW-a, Miljković je u kući imao i prometnu dozvolu na Rankovo ​​ime, kao i policu osiguranja za taj automobil", rekao je ranije izvor Kurira. Kako je crnogorska policija ranije neslužbeno izjavila za Pobjedu, Ranko R. označen je kao sigurnosno zanimljiva osoba u njihovim službama, dok je srbijanskim istražiteljima operativno poznat kao švercer kokaina i skanka, piše portalanalitika.me.

image

Beogradska policija još traga za počiniteljima

/Shutterstock

"Navodno je Ranko R. bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića, koji je ubijen u Beogradu. Prema operativnim saznanjima, član njegove grupe i grupe Radomira Bobana Baćovića bio je i Goran Radoman, koji je bio prva žrtva klanovskog rata", otkrio je ranije izvor Kurira iz istrage, prenosi Mondo.

To je tek početak otplitanja istrage oko ubojstva Ranka R. i njegove umreženosti u kriminalnu scenu Srbije i regije.

23. travanj 2024 22:09