StoryEditorOCM
ForumNACIONALNI STOŽER

U posljednja 24 sata 204 nova slučaja zaraze koronavirusom, dvije osobe preminule

Piše PSD
8. rujna 2020. - 09:47

U posljednja 24 sata zabilježeno je 204 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2529, objavio je jutros Nacionalni stožer civilne zaštite, donosi Jutarnji list.

Među njima su 303 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijenta.

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 12285 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 203 preminulo, a 9553 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 8608 osoba.

Do danas je ukupno testirano 196 966 osoba, od toga 3813 u posljednja 24 sata.

U ponedjeljak je u Hrvatskoj zabilježeno 117 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva ukupno 2614. Među njima je 307 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 19 pacijenata. Tri osobe su preminule, objavio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite, donosi N1.

Stanje po županijama 8. rujna 2020.:

Požeško-slavonska županija - 17 novih slučajeva zaraze

Sisačko-moslavačka županija - 9 novih slučajeva zaraze

Istarska županija - 8 novih slučajeva zaraze

Osječko-baranjska županija - 5 novih slučajeva zaraze

Primorsko-goranska županija - 5 novih slučajeva zaraze

Koprivničko-križevačka županija - 4 nova slučaja zaraze

Vukovarsko-srijemska županija - 2 nova slučaja zaraze

Primorsko-goranska županija

Primorsko-goranska županija ima pet novozaraženih koronavirusom. Tri su kontakta predhodno zaraženih osoba, a za dvoje epidemiolozi utvrđuju izvor zaraze, poručili su iz županijskog stožera.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji dvije su nove pozitivne osobe (1 osoba iz Cerne i 1 iz Vukovara). Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 667, od kojih je 574 osoba izliječeno, a ukupno je 14 preminulih osoba, priopćio je županijski stožer.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 426 uzoraka briseva (192 za administrativne potrebe) na covid-19, od kojih je potvrđeno 8 novozaraženih osoba.
U 5 slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili bliski kontakt već pozitivne osobe. Epidemiološka obrada je u tijeku za 3 osobe.
Izliječene su 4 osobe. Trenutno je 63 osobe pozitivno na covid-19. U mjerama samoizolacije nalazi se 335 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Osječko-baranjska županija

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije za područje Osječko-baranjske županije testirao je ukupno 296 uzoraka, od kojih su pet pozitivni na koronavirus. Dvije novozaražene osobe imaju prebivalište u Osijeku, a po jedna na području gradova Beli Manastir i Valpovo te Općine Semeljci.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je 17 pacijenata oboljelih od covid-19 od kojih su dva na respiratoru.
Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za devet novih kontakata pozitivnih osoba, pa je trenutno pod tom mjerom na području županije ukupno 405 osoba.
Policija je obavila 63 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i sve su zatečene na prijavljenoj adresi.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan devet je novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Osam osoba je s područja grada Novske i jedna osoba koja trenutno boravi na području grada Petrinje, stanovnik je Karlovačke županije. Riječ je o terenskom građevinskom radniku koji u zadnje vrijeme radi na području grada Siska.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena četiri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a riječ je o dvije osobe s koprivničkog te dvije osobe s križevačkog područja, kontaktima ranije pozitivnih osoba.

Šest osoba je proglašena zdravima, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u ovom trenutku na području županije je ukupno 33 aktivnih slučajeva. U kućnoj samoizolaciji se nalazi 116 osoba. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 172 slučajeva bolesti covid-19, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 104 slučaja zaraze koronavirusom, 92 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 12 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 241 osoba, a ukupno je testirano 6659 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 139 uzoraka, od kojih je 17 pozitivnih.

Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, objavili su iz lokalnog stožera.

25. travanj 2024 04:52