StoryEditorOCM
ForumUBOJSTVA U KAFIĆU

U Plaškom ubili dvojicu muškaraca ubacujući im antipsihotik u piće, treći je završio u bolnici

Piše JL
7. kolovoza 2020. - 19:08

Iz  Policijske uprave karlovačke i Policijske postaje Ogulin izvijestili su da su dovršili opsežno kriminalističko istraživanje kojim su utvrdili osnovanu sumnju u počinjena kaznenih djela - teško ubojstvo i teško ubojstvo u pokušaju.

Naime, utvrđena je osnovana sumnja da su 60-godišnjak i 32-godišnjakinja u razdoblju od 26. veljače do 28. travnja 2019. godine ubili dvojicu muškaraca, 81-godišnjaka i 51-godišnjaka na području općine Plaški, tako što su iskoristili njihovu nepažnju za vrijeme boravka u ugostiteljskom objektu te im u alkoholno piće ubacili tvar - klozapin - antipsihotik, uslijed čega je došlo do smrtne posljedice.

Također su osumnjičeni počinili i kazneno djelo - teško ubojstvo u pokušaju na štetu 61-godišnjaka, počinjeno na identičan način, a kojem je pravovremenom liječničkom intervencijom spašen život.

Osumnjičeni 60-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke te je zajedno s osumnjičenom 32-godišnjakinjom, koja se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora, uz kaznenu prijavu doveden u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Osim toga, karlovački policajci zaprimili su dojavu 78-godišnjakinje zbog moguće prijevare, koju su na njezinu štetu pokušali počiniti nepoznati počinitelji. Naime, nju su 05. kolovoza telefonski kontaktirali nepoznati počinitelij koji su se predstavili kao policijski službenici te da će doći na njezinu adresu i provjeriti novčanice koje je podigla u banci budući da sumnjaju da su krivotvorene.

Nakon zaprimljene dojave, policijski službenici su u gradskoj četvrti Novi Centar u Karlovcu, u stanu 78-godišnjakine zatekli 30-godišnjaka i 28-godišnjaka.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 30-godišnjak i 28-godišnjak počinili kazneno djelo prijevara u pokušaju, te su predani pritvorskom nadzorniku i  uz kaznenu prijavu dovedeni u Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

18. travanj 2024 14:57