StoryEditorOCM
ForumODMOTAVA SE KLUPOKO

U kući misteriozno nestale Ane Walshe pronađen krvavi nož. Suprug snimljen kamerom kako kupuje sredstva za čišćenje, a lagao je da je išao sinu po sladoled

Piše Anita Belak Krile
9. siječnja 2023. - 18:05

Brianu Walsheu, suprugu nestale Ane Walsche, koji je optužen za obmanjivanje istrage o njezinom nestanku, Sud u Massachusettsu je u ponedjeljak popodne odredio jamčevinu od 500.000 dolara nakon što su tužitelji izjavili kako je krvavi nož pronađen u njihovoj kući.

Tužitelji su naveli kako u podrumu kuće ima tragova krvi. Također su utvrdili kako je Brian Walshe kupio za 450 dolara u gotovini hrpu sredstva za čišćenje i dezinfekciju. Policija smatra kako Brian Walshe nije odmah prijavio nestanak kako bi očistio dokaze.  Bio je u kući cijelo vrijeme, u petak i subotu, pomažući policijskim inspektorima, ali su ga prije toga snimile kamere u trgovini Home Depota u Rocklandu kako kupuje sredstva za čišćenje. Tužitelji su također ustvrdili da je Brian Walshe lagao policiji, rekavši da je u trgovinu otišao po sladoled za svog sina, dok je zapravo otišao kupiti sredstva za čišćenje.

Kao što smo pisali 39-godišnja Ana Walshe, majka troje djece, koja je inače odrasla u Beogradu, nestala je 1. siječnja. Od tada joj se izgubio svaki trag. U SAD-u radi dugi niz godina, a njezini kolege i prijatelji navode da se radi o iznimno uspješnoj poslovnoj ženi. Beogradske medije posebno je zaintrigirao njezin nestanak jer se radi o unuci nekadašnjeg generala JNA Nikole Ljubičića, vrlo moćnog Srbina koji je bio jedan od najbližih suradnika predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita.

Više pročitajte ovdje:

Misteriozni nestanak unuke Titova generala kojeg je proklinjala Jovanka Broz i koji je imao značajnu ulogu u usponu Miloševića: Ani se izgubio svaki trag, a suprug je uhićen

Ana je s obitelji živjela u Massachusettsu, a nestala je neposredno prije nego što se trebala ukrcati na let za Washington. Njezin suprug prijavio je nestanak policiji tri dana kasnije, ali je zatim uhićen. Okružno tužiteljstvo Norfolka objavilo je da je 46-godišnji Brian Walshe uhićen u nedjelju navečer zbog obmanjivanja istrage. Na dan nestanka Ana je trebala stići na međunarodni aerodrom Logan u Bostonu kako bi otputovala za Washington. Međutim, nikada se nije ukrcala u zrakoplov i od tada nije viđena, a njezin telefon je ugašen.

image
instagram

Njezina majka Milanka, koja živi u Beogradu, za medije je izjavila da je jako zabrinuta za kći te da ne zna što bi mogao biti razlog njezina nestanka.

"Ne znam što ću od sebe! Sama u četiri zida razmišljam gdje je moja kći i je li dobro. Svakodnevno sam na vezi sa zetom Brianom i s drugom kćeri, koja živi u Kanadi", izjavila je jučer beogradskim novinarima majka Milanka. Ispričala je i da ju je Ana zvala oko jedan sat iza ponoći kako bi joj čestitala Novu godinu, ali da se nažalost nije javila na njezin poziv jer je spavala. "Vidjela sam poziv i rekla sebi: ‘Zvat ću je ujutro!“.

Majka je medijima otkrila i da je Ana iste noći nazvala i sestru u Kanadu ali se ni ona nije javila, kao ni kuma u Beogradu, koja mobitel nije čula od glasne glazbe.

24. travanj 2024 02:49