StoryEditorOCM
ForumPOSTROŽENE MJERE

U Istri i Zagrebu bez maski nema vožnje javnim prijevozom, a u Puli bez njih više ne možete niti u trgovačke centre

Piše PSD
24. lipnja 2020. - 17:16

U trgovačkim centrima u Istri, osim dezinfekcije prostora i ruku, svi kupci moraju imati zaštitnu masku, odlučio je u srijedu Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Odluka je donesena na radnom sastanku s predstavnicima svih trgovačkih centara Istarske županije s obnašateljem dužnosti istarskog župana Fabriziom Radinom, gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, načelnikom Stožera civilne zaštite Istarske županije Dinom Kozlevcem i ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Aleksandrom Stojanovićem.

"Tržnice se moraju pridržavati fizičke udaljenosti među štandovima, prodavači obvezno moraju nositi zaštitne maske, a između prodavača i kupca obvezno mora biti prikladna fizička barijera.

Za kupce na otvorenom preporučeno je nošenje zaštitnih maski. Na otvorenom prostoru tržnice može biti u jednom trenutku do 20 kupaca na 100 četvornih metara, odnosno 15 kupaca na 100 četvornih metara u zatvorenom prostoru tržnice. Kupci u zatvorenom prostoru tržnice moraju imati zaštitne maske", naveli su iz Stožera Istarske županije.

Županijski Stožer koji je donio odluku o obaveznom poštivanju mjera u javnom prijevozu, a što je u međuvremenu objavio i Nacionalni Stožer civilne zaštite - odredio je da javno prijevozno sredstvo ne smije krenuti dok svi putnici nemaju zaštitne maske.

Istodobno, u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić najavio je obavezu nošenja maski u javnom gradskom prijevozu ZET-a, podijelu maski umirovljenicima i svima koji ih nemaju te obavezu nošenja maski za sve djelatnike u dječjim vrtićima i za korisnike pučkih kuhinja.  

19. travanj 2024 18:01