StoryEditorOCM
ForumPRETRESI U TIJEKU

U akciji Uskoka privedeno još pet osoba, među njima i bivši šef zagrebačkih Gradskih groblja. Uhićena i Šegotina sestra te dvije djelatnice suda

Piše Marin Dešković, Marko Špoljar, Ivanka Toma, Jutarnji.hr
14. srpnja 2021. - 11:40

11.30 - Jutarnji neslužbeno doznaje da je privedena i sestra Patrika Šegote, Tamara Šegota. Navodno je sporno njezino poslovanje preko tvrtke Notitia s jednim građevinskim poduzetnikom koji je obavljao radove i za Gradska groblja.

-------------------------------------------------------------------------------

PNUSKOK je jutros u sklopu akcije s USKOK-om priveo više osoba, a vezano uz navodne malverzacije s novcem zagrebačkih Gradskih groblja, podružnice Zagrebačkog holdinga, javlja Jutarnji list.

Kako se neslužbeno doznaje, među uhićenima je i Patrik Šegota, bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja. Šegota je uhićen u Dubrovniku i prevoze ga u Zagreb.

Kako neslužbeno doznajemo, među uhićenima su i dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama za koje se sumnja da su primale mito.

Oglasio se i USKOK

O uhićenjima se oglasio i USKOK službenim priopćenjem u kojem su potvrdili da se istražne radnje provode u odnosu na pet osoba.

- Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. (14. 7. 2021.) Navedene radnje provode se u odnosu na pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", javljaju iz USKOK-a.

Oglasio se i MUP

- Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno pet osoba. Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je jutros na području policijskih uprava dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i primorsko-goranske uhitila pet osoba.

U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom, kažu iz MUP-a.

Pretresi u Gradskim grobljima

Neslužbeno doznajemo da su istražitelji PNUSKOK-a jutros ušli u prostorije Gradskih groblja i da ondje pretresaju ured pomoćnika za pravne poslove Drage Pleša.

Također, upali su i Šegotin ured koji se nalazi u zgradi Zagrebparkinga.

Kako neslužbeno doznajemo, istražitelje PNUSKOK-a posebno zanimaju eventualne malverzacije s javnom nabavom, pogodovanjem i zloporabom položaja.

Podsjetimo, Šegota je ostavku na mjesto ravnatelja podnio u studenom prošle godine nakon što su mediji otkrili da je raspisao javni poziv za desetogodišnji zakup zemljišta na četiri unosne lokacije na groblju Mirogoju.

Na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana pobijedile su četiri tek osnovane tvrtke. Sve četiri ponude bile su jednako vrijedne - 3510 kuna.

Nekoliko tjedana kasnije Šegota je povukao ostavku, no Zagrebački holding je poručio da ga više ne želi na mjestu ravnatelja Gradskih groblja.

24. travanj 2024 08:01