StoryEditorOCM
ForumSLUČAJNA HEROINA

Tutnula bebu starijoj kćeri u ruke pa skočila u hladnu i nabujalu rijeku kako bi spasila djevojku koja je skočila s mosta

Piše PSD
14. svibnja 2022. - 20:44
Merima Gajić: Bez razmišljanja sam preskočila ogradu i spustila se niz brdašce prema rijeci SCREENSHOT

Nakon što je spasila jedan mladi život skočivši bez razmišljanja u hladni i nabujali Vrbas Merima Gajić, hrabra Banjalučanka, za portal Avaza otvorila je dušu o svemu što se događalo sinoć.

- Kćerke i ja smo se vraćale iz grada i kako smo krenule prijeći Gradski most kćerka mi kaže: "Vidi mama djevojka sjedi na stupu od mosta". Pogledala sam prema djevojci koja je u tom trenutku skinula jaknu, bacila je na trotoar i potom se bacila u Vrbas – priča Gajić.

U tom trenutku, govori dalje, dala je bebu Milicu starijoj kćeri Anđeli te joj rekla da se ništa ne brine i krenula prema rijeci.

- Bez razmišljanja sam preskočila ogradu i spustila se niz brdašce prema rijeci. Uskočila sam u Vrbas i samo sam molila Boga da izvučem i djevojku i sebe jer je rijeka bila brza i nabujala. Uspjela sam nekako dovući je do obale gdje su nas dočekali policija, jedan čovjek i žena – prisjeća se Gajić trenutka spašavanja djevojke.

Kaže kako nije uspjela riječi progovoriti s djevojkom jer dok je izvlačila iz hladne rijeke bila je polusvjesna, a kasnije, kada ju je iznijela na obalu, bila je bez svijesti.

- Ništa ne znam. Ni odakle je djevojka, ni kako se zove, tko su joj majka i otac. Iz policije su mi rekli da će mi se javiti i reći sve. Međutim, sinoć su me zvali i pitali kako se osjećam te su samo rekli da je djevojka zbrinuta i da će biti sve uredu – dodaje Merima Gajić.

Koji je razlog, zbog čega se djevojka sinoć bacila u Vrbas, Gajić kaže da ne zna.

- Sinoć nisam razmišljala što se moglo dogoditi. Ostavljam svoje dvoje djece, a treće, tuđe, idem spašavati. Drago mi je da sam je uspjela spasiti – dodaje Gajić.

Na upit jesu li je zvali "gradski oci" kako bi joj iskazali zahvalnost i nagradu za herojstvo, kaže kako je nije nitko zvao.

Ali sudeći prema komentarima na Facebooku uskoro bi mogla dobiti poziv, piše Avaz.

19. travanj 2024 23:05