StoryEditorOCM
ForumKORAK NAPRIJED

Trump, Vučić i Hoti u Bijeloj kući potpisali povijesni sporazum između Srbije i Kosova o normalizaciji ekonomskih odnosa

Piše PSD, Hina
4. rujna 2020. - 19:12

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti potpisali su u Bijeloj kući sporazum s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom o normalizaciji ekonomskih odnosa, javlja RTS.

Nakon potpisivanja sporazuma Vučić i Hoti su "svoj" primjerak proslijedili Trumpu, koji je na sporazum stavljao svoj potpis.

Srbija i Kosovo pristale su na normalizaciju gospodarskih odnosa, rekao je američki predsjednik Donald Trump u petak i pohvalio "veliko postignuće" do kojeg je došlo 12 godina nakon što je Kosovo proglasilo neovisnost od Srbije.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u petak da ima još puno neslaganja između Srbije i Kosova, ali normalizaciju gospodarskih odnosa smatra "velikim korakom naprijed", prenosi agencija Reuters.

Kosovski premijer Avdulah Hoti rekao je da bi postignut sporazum sa Srbijom veliki korak naprijed koji bi "trebao voditi uzajamnom priznanju dviju zemalja".

Trump je, govoreći u Ovalnom uredu prije susreta s liderima Srbije i Kosova, također rekao da se Srbija obvezala preseliti svoje veleposlanstvo u Jeruzalem te da su Kosovo i Izrael pristali uspostaviti diplomatske odnose. 

20. travanj 2024 04:30