StoryEditorOCM
ForumPOŠTUJEM INSTITUCIJE

Tomislav Horvatinčić stigao je pred Remetinec na štakama u pratnji supruge i dva sina. Prije ulaska u zatvor izjavio: ‘Ja sam bolestan čovjek...‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
14. srpnja 2021. - 22:00

Nešto iza 21 sat i 25 minuta, Tomislav Horvatinčić je stigao u Remetinec, javlja Jutarnji list.

Prije ulaska u zatvor Horvatinčić je dao izjavu za novinare. Vrata Remetinca za njim su se zatvorila točno u 21:40, nakon što se oprostio s obitelji, suprugom i 2 sina i odvjetnikom.

Horvatinčić je izrazio sućut djeci poginulih nautičara i poručio da mu je žao što je sudjelovao u toj nesreći.

- Idem sada u jednu instituciju koja se nalazi tu iza mene. Čuo sam jako puno dobrih stvari o zatvorskom sustavu i mislim da je jedan od najorganiziranijih i najhumanijih u EU. Idem s jednim pozitivnim razmišljanjem i da moje ovo prekinuto liječenje... da će se nastaviti u zatvorskom sustavu i da će ono biti ljudsko, rekao je Horvatinčić.

Na pitanje novinara vjeruje li da će mu sada biti omogućeno potrebno liječenje, Horvatinčić je poručio:

- Nemam ja tu što vjerovati ili ne vjerovati, ja poštujem institucije, zakon i kao što vidite, javljam se na dan poziva. Večeras sam čuo niz neistina u javnim mnijenjima gdje kažu da sam ja vukao 10 godina pravosuđe za nos. U tih 10 godina ni jedna rasprava nije odgođena zbog mene, imao sam u tih 10 godina i 6 velikih operacija, od čega su tri operacije bile zbog tumora.

Ja sam bolestan čovjek. Minimum ljudskosti bi bilo da jedan zatvorenik u zatvor uđe zdrav, a ne na štakama. Ja sam ispoštovao zakonsku proceduru, bit ću dobar zatvorenik, poštivat ću zakone i nadam se da ću se izliječiti tamo negdje do Nove godine te izdržati kaznu - rekao je Horvatinčić.

Kontroverzni poduzetnik pravomoćno je osuđen je na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće 2011. godine, u kojoj je poginulo dvoje talijanskih nautičara. Odlazak na odsluženje kazne Horvatinčiću je više puta odgođen zbog zdravstvenog stanja.

18. travanj 2024 18:01