StoryEditorOCM
ForumTUŽAN ZAVRŠETAK

Svi putnici iz pronađene letjelice Cessna su poginuli, policija obavlja očevid: ‘Krim istraga će potrajati danima, izražavamo sućut obiteljima‘

Piše Piše PSD
30. svibnja 2022. - 12:23

NOVO 12:05

Bilo je 400 tragača i oni su izvršili svoju zadaću i pronašli letjelicu. Čim je uočena iz zraka, poslane su zemaljske snage. Nažalost, potvrđeno je da su svi putnici letjelice Cessna poginuli i slijedi policijski očevid. U ime svih operativnih snaga izražavam sućut obitelji i prijateljima poginulih, rekao je Damir Trut.

Sad slijedi kriminalistička istraga, a svoj dio istrage preuzet će i glavni zrakoplovni istražitelj. "Istraga nije završena danas, ona će još potrajati", rekao je Trut, donosi N1.

U avionu su, podsjetimo, bile četiri osobe. Pilot je Švicarac, dvoje putnika ima njemačko državljanstvo, a jedan hrvatsko.

image
Robert Fajt/Cropix/Cropix

RANIJE

U šumovitom i brdovitom predjelu Broćanca, deset minuta hoda od zadnjih kuća pronađen je točno u 10.50 nestali avion 'Cessna', javlja Jutarnji list.

- Imamo pronalazak - javio je jedan tim letača koji dronom pretražuje šire područje Brončanca. Javljeno je to preko radio veze u bazu, a tome su svjedočili reporteri 'Jutarnjeg' koji su na tom terenu bili s drugom ekipom letača.

U bazu su javljene i točne koordinate lokacije.

- Vidim dijelove repa, krila i kabine - rekao je letač koji je našao avion.

16. travanj 2024 11:26