StoryEditorOCM
ForumPREKINUO ŠUTNJU

Srpski ‘kralj bakra‘ preko odvjetnika poručio: ‘Severina je iznijela senzacionalističke, lažne i zlonamjerne navode prikazujući me kao zlostavljača‘

Piše PSD
24. rujna 2021. - 06:45

Unatoč mnogim medijskim upitima srpski "kralj 'bakra" Milan Popović nije se oglašavao nakon što je njegova bivša partnerica Severina Vučković dala intervju portalu H-Alter, a koji je jedan od razloga zbog kojeg je Gordana Buljan Flander dala neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih.

Popović je sada preko odvjetnika Frana Olujića, inače supruga bivše TV voditeljice Monike Kravić, portalu H-Alter poslao zahtjev za objavom ispravka netočnih i nepotpunih informacija.

U navedenom intervju gospođa Severina Vučković iznijela je senzacionalističke, neistinite i zlonamjerne navode, vezane uz osobni i obiteljski život gospodina Milana Popovića, njegovu osobnost, kao i subjektivan stav o tijeku postupaka vezanih uz skrbništvo nad zajedničkim maloljetnim djetetom, stoji u zahtjevu u kojem je navedeno i sljedeće.

Više je nego jasno da cilj pisanja, kao i kompletna oprema teksta, nije bio objektivno izvješćivanje javnosti, već senzacionalizam, od kojeg pršte naslov, podnaslovi i fotografije, kao i pritisak na institucije involvirane u postupak skrbništva nad zajedničkim mlt. djetetom.

Ovakvim načinom pisanja i izražavanja, gospodina Milana Popovića, naziva se i prikazuje kao "osobu zlostavljača". Prije objave spornog članka koji objektivno vrijeđa čast, ugled i dostojanstvo gospodina Popovića, novinarka Jelena Jindra istoga nije uopće kontaktirala ili mu se na bilo koji način obratila kako bi barem pokušala saznati cjelovitu istinu, čime je više nego jasno da da je novinarka postupila protivno osnovnom postulatu novinarstva.

U tekstu/intervju su izneseni neistiniti, zlonamjerni i senzacionalistički navodi, pa je tako neistina da bi gospodin Popović navodno rekao da neće dopustiti da novinari slikaju dijete ako ne plate najmanje 50.000 eura, već upravo suprotno, gospodin Popović je od samog trenutka rođenja djeteta, pa sve do danas, ustrajao u tome da njihovo zajedničko mlt. dijete ne bude izloženo javnosti i društvenim mrežama, a što dokazuje i činjenica da je u cilju zaštite osobnosti njihovog zajedničkog mlt. djeteta inicirao adekvatne sudske postupke kojima je onemogućio gospođu Vučković da u javnosti objavljuje fotografije zajedničkog mlt. djeteta.

Nadalje, nije istina da se predmet vezan uz skrbništvo nad mlt. djetetom u Centar za socijalnu skrb Maksimir "vratio pod utjecajem Milana Popovića", već je notorna činjenica da je Centar za socijalnu skrb Maksimir bio i jest nadležan prema mjestu prebivališta mlt. djeteta.

Isto tako nije istina da bi gospodin Milan Popović prijetio djelatnicama Centra za socijalnu skrb Črnomerec, koji je Centar bio nenadležan u ovom konkretnom slučaju, a što je utvrdilo i Ministarstvo rada, obitelji i socijalne politike, te predmet uputilo nadležnom Centru za socijalnu skrb Maksimir.

Nije istina ni da bi gospodin Milan Popović imao bilo kakav navodni dogovor s Poliklinikom za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Koliko je apsurdna i neistinita izjava gospođe Severine Vučković najbolje govori činjenica da Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba nije niti provodila vještačenje kako roditelja tako niti mlt. djeteta, vezano uz skrbništvo nad zajedničkim mlt. djetetom, a isto tako Poliklinika kao institucija nije davala preporuke niti mišljenja vezano uz skrbništvo nad djetetom u sudskom postupku. Isto tako nije istina da bi gospodin Milan Popović "zamijenio" psihologinju Poliklinike, niti je on to uopće i mogao objektivno učiniti.

Nikada gospodin Milan Popović nije angažirao gospodina Joška Podbevška kao svog savjetnika za sigurnost niti je organizirao praćenje i uhođenje mlt. djeteta.

Nikada gospodin Milan Popović nije zabranjivao svom mlt. djetetu, da se druži sa bilo kojim djetetom u vrtiću ili izvan vrtića, te je krajnje apsurdan navod da bi to činio preko teta u vrtiću.

Nadalje, nije istina da bi gospodin Milan Popović ishodio putovnicu Republike Srbije za mlt. dijete bez suglasnosti majke, što je gospođi Severini Vučković itekako dobro poznato obzirom da je vezano uz njezine tvrdnje pravorijek donijelo Osnovno javno tužilaštvo u Republici Srbiji kao i nadležno Državno odvjetništvo u Republici Hrvatskoj kada je odbacilo kaznene prijave podnesene od strane majke mlt. djeteta, a o ishodu kojih postupaka je gospođa Severina Vučković obaviještena.

Nije istina da bi gospodin Milan Popović dozvolu boravka u Republici Hrvatskoj uspio ishoditi iako ne živi u Zagrebu, upravo suprotno, gospodin Milan Popović ima nekretnine i imovinu u Republici Hrvatskoj, pri čemu se ističu i značajne investicije u nekretnine upravo u Republici Hrvatskoj. Osim toga, nadležna porezna uprava izdala je potvrdu o rezidentnosti u Republici Hrvatskoj. Sukladno odredbama Zakona o porezu na dohodak, rezident je – između ostalog – fizička osoba koja u Republici Hrvatskoj ima prebivalište ili uobičajeno boravište, dok je prema Zakona o porezu na dobit – između ostalog – rezident pravna i/ili fizička osoba čije je sjedište upisano u sudski ili drugi registar ili upisnik u Republici Hrvatskoj ili kojima se mjesto stvarne uprave i nadzor poslovanja nalazi u Republici Hrvatskoj.

Nije istina da je gospodin Milan Popović branio da u školu koju pohađa mlt. dijete dolazi očuh s kojim je majka tada živjela, a što je uostalom vidljivo i iz sadržaja pick-up liste koju je potpisao gospodin Milan Popović i na kojoj se nalazi ime očuha djeteta, odnosno Igora Kojića.

Nije točno da je gospodin Milan Popović, kako se u intervjuu navodni "bjesomučno dizao tužbe", pa da je tako navodno podigao 60 tužbi, a koja je činjenica podložna i objektivnoj provjeri.

U odnosu na ostale navode, iznesene u tekstu/intervjuu kojima se gospodin Milan Popović prikazuje u krajnje negativnom svijetlu, a vezane su uz osobni odnos Severine Vučković i njega, u cijelosti su neistinite, zlonamjerne i senzacionalističke te istima očito nije namjera objektivno izvješćivanje javnosti, već senzacionalizam.

Slijedom svega navedenog, budući predmetni članak/serijal/intervju sadrži neistinite, zlonamjerne i senzacionalističke navode kojima se gospodin Milan Popović želi prikazati u javnosti kao osoba i roditelj u krajnje negativnom svijetlu, aludirajući pri tome i na njegovu navodnu "umreženost" s pojedinim osobama i institucijama na koji je način povrijeđeno njegovo pravo osobnosti, pravo na čast, ugled i dostojanstvo, stoji u Popovićem zahtjevu za objavom ispravka netočnih informacija upućenom portalu H-Alter.

19. travanj 2024 22:53