StoryEditorOCM
ForumTHOMAS SCHAEFER

ŠOK U NJEMAČKOJ: Ministar financija savezne države Hessen počinio samoubojstvo: ‘Bio je očajan zbog ekonomske krize koju je izazvao koronavirus‘

Piše HINA
29. ožujka 2020. - 17:33
Ministar financija Hessena Thomas Schaefer počinio je samoubojstvo, a premijer te njemačke savezne zemlje pretpostavlja se da su razlog financijske teškoće izazvane pandemijom koronavirusa.Emmanuele Contini/Nurphoto

Ministar financija Hessena Thomas Schaefer počinio je samoubojstvo, a premijer te njemačke savezne zemlje pretpostavlja se da su razlog financijske teškoće izazvane pandemijom koronavirusa.

„Polazimo od toga da je Schaefer bio jako zabrinut hoće li uspjeti ispuniti golema očekivanja građana u vezi ispunjenja obveza financijske pomoći" zbog korona-krize, rekao je premijer savezne zemlje Hessen Volker Bouffier.

U obraćanju javnosti rekao je da je Schaefer "bio očajan" zbog financijske krize izazvane pandemijom koronavirusa.

"On je do posljednjeg trenutka danonoćno radio na tome da ovu krizu financijski i organizacijski stavi pod kontrolu. Moram polaziti od toga da su ga te brige shrvale", rekao je Bouffier.

Thomas Schaefer (Kršćansko-demokratska unija CDU) pronađen je mrtav noću na nedjelju na željezničkoj pruzi u blizini Frankfurta. Policija zasad istragu vodi kao samoubojstvo, a dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung javlja da je Schaefer ostavio i oproštajno pismo.

Pedesečetverogodišnji Schaefer, oženjen i otac dvoje djece, smatran je kao potencijalni nasljednik Bouffiera na čelu CDU-a za saveznu pokrajinu Hessen.

Šok smrću hesenskog ministra financija izrazila je i predsjednica CDU-a Annegret Kramp-Karrenbauer.

"Vijest o smrti Thomasa Schaefer nas je sve nas u CDU-u šokirala. Ja sam bez riječi", rekla je Kramp-Karrenbauer.

18. travanj 2024 15:21