StoryEditorOCM
Forum‘SLUČAJNA META‘

Serijski provalnik iz Mercedesa Doris Pinčić ukrao laptop, razbio staklo na autu: ‘Na kraju sam ga prodao za 500 kuna‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
26. rujna 2022. - 10:53

- Prišao sam Mercedesu u Ulici Crvenog Križa u Zagrebu 3. svibnja. Razbio sam staklo i iz auta izvadio torbu s laptopom na čijem je ekranu bila slika Doris Pinčić. Laptop sam prodao za 500 kuna na kraju. Bio sam u lošoj situaciji, a kad konzumiram alkohol činim takva kaznena djela. Kajem se zbog svega. Znam gdje sam neke od ostalih ukradenih stvari iz drugih automobila odbacivao. Na sebi sam nosio maslinastu jaknu, a na glavi masku i kapu – priznao je tužiteljstvu stari policijski znanac Alen I. (37), rođeni Zadranin sa sesvetskom adresom kojeg Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu tereti za seriju provala u skupocjena vozila iz kojih se domogao vrijednih stvari, piše Jutarnji.

Među "slučajnim" metama se, tako, našla i omiljena televizijska voditeljica Doris Pinčić koju je serijski razbijač stakala njezina Mercedesa GLA 200D oštetio za oko 3600 kuna koliko je bio vrijedan njezin, tek mjesec dana star, laptop HP.

Policija je otkrila da je u vozila provaljivao razbijanjem stakala pomoću podesnih predmeta i specijalnog provalničkog alata s naoštrenim vrhom. I tako najmanje devet puta od 3. svibnja do 17. prosinca 2021. Krao je iz Mercedesa raznih klasa, Golfova, Audija, Peugeotovih terenaca, Škoda...

Pretežito je odnosio laptope, kabele, ključeve, bluetooth slušalice, USB uređaje, laserski metar, punjače tableta i mobitela, ovjerena punomoć tvrtke Aurodomus, dioptrijske naočale i miš, no posrećilo mu se i s gotovinom od nekoliko stotina eura te kuna. Krao je i dokumentaciju od liječničke pa do police osiguranja od automobilske odgovornosti. U jednom slučaju prisvojio si je i sportsku torbu Under Armour sa sportskom opremom.

Stvari koje mu nisu bile od koristi, iako ih je svejedno uzimao iz vozila, odbacivao je, prema vlastitim tvrdnjama u grmlja kod Branimirove tržnice i blizu pruge. Laptope je uglavnom, ustvrdio je dalje, prodao ljudima po kafićima, dok je jedan prodao za 500 kuna poznaniku koji je otputovao u Bosnu. Neke od njegovih lopovskih auto-akcija zabilježile su i nadzorne kamere na okolnim objektima pa čak i one s jedne osnovne škole u centru čije je videosnimke izuzela policija.

Djelatnici V. Policijske postaje su mu stali na kraj na tramvajskoj stanici na križanju Zvonimirove i Šulekove nedugo nakon što je ispraznio na Heinzelovoj Škodu Kodiaq, a zagrebačko tužiteljstvo nakon provedene istrage za višestruko osuđivanog nepopravljivog Alena I. predlaže raspravnom sucu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu: "Osudite ga na četiri godine i 10 mjeseci zatvora!"

20. travanj 2024 00:41