StoryEditorOCM
ForumPOLICIJA I KOKAIN

Sakoman o slučaju drogiranja: ‘Zvao me otac mladića, rekao mi je da je sin sve izmislio... Prekidam komunikaciju‘

Piše Vijesti SD
26. siječnja 2023. - 21:01

Psihijatar Slavko Sakoman u najnovijoj izjavi za medije poručio je da prekida s javnim istupanjem o slučaju navodnog zajedničkog drogiranja trojice policajaca i građana koje su zatekli u stanu prilikom jedne intervencije na Staru godinu.

- Poštovani, izvještavam vas da me nazvao otac mladića i nakon razgovora sa sinom rekao mi je da kažem kako je sin izmislio priču ‘za mamu’. Time i ja prekidam bilo koji pokušaj da se nastavi o tome komunicirati. Mogu samo nadodati - da ono što sam čuo u mirnom uobičajenom razgovoru s tim mladićem i mamom nije imalo narav kaznenog djela, otvaranje ove teme u javnom prostoru ne bi se niti dogodilo”, poručio je Sakoman.

Podsjetimo, cijela priča zavrtjela se nakon što je ovaj stručnjak za liječenje ovisnosti u Novom danu na N1 rekao kako je od jednog liječenog ovisnika te njegove majke doznao da su on i njegovi prijatelji konzumirali drogu na Staru godinu zajedno s dvojicom policajaca koji su stigli na intervenciju nakon poziva susjeda zbog preglasne glazbe. Rekao je tom prilikom i kako je u stanu bio i treći policajac, navodno sin jednog ministra, koji nije uzimao kokain.

Vlada RH: ‘Njegovo prozivanje je neprofesionalno, zlonamjerno, neodgovorno i lažno‘

Policija je demantirala izjave psihijatra Slavka Sakomana, no on i dalje ostaje pri svojoj priči te ide i korak dalje - "jedan od policajaca je sin ministra", tvrdi. U međuvremenu se o svemu oglasila i Vlada.

- Priča o policajcima koji su konzumirali kokain prilikom intervencije na novogodišnjoj proslavi je izmišljena - navodi se u policijskom priopćenju.

Podsjetimo, Sakoman je gostujući na N1 izjavio kako su "dvojica policajaca tijekom intervencije u jednom stanu u Zagrebu na proslavi Nove godine zajedno s osobama koje su slavile konzumirale kokain, a treći policajac, koji je bio s njima, sin je visokog državnog dužnosnika".

Sakoman u četvrtak kaže kako je šokiran izvješćem policije. Ustraje u tome da je priča istinita i ide korak dalje te tvrdi - policajac koji nije prijavio svoje kolege za konzumiranje kokaina je sin ministra u Vladi.

N1 je pitao i Vladu RH jesu li upoznati s informacijom koju je iznio doktor Sakoman da je visoki dužnosnik čiji je sin bio na intervenciji ministar u Vladi.

- Radi se o neistinitim i neutemeljenim navodima gospodina Sakomana, za koje je i policija utvrdila da su netočni. Neprofesionalno je, zlonamjerno i neodgovorno od gospodina Sakomana da proziva i izlaže javno obitelji članova Vlade i hrvatsku policiju, očito s namjerom diskreditacije, koristeći se navodima koji su lažni - poručili su za N1 iz Banskih dvora.

20. travanj 2024 05:48