StoryEditorOCM
ForumOČEKUJE SE OPORAVAK

Ranko Ostojić doživio infarkt: jutros mu je pozlilo, pa je hitno prevezen u splitsku bolnicu. Ugrađen mu je stent i priključen je na respirator

Piše Ivica Marković
26. siječnja 2021. - 18:16

Istaknuti član SDP-a, bivši ministar unutarnjih poslova i bivši saborski zastupnik Spićanin Ranko Ostojić nalazi se teškom zdravstvenom stanju, na oporavku u splitskoj bolnici na Križinama.

Kako saznajemo iz bolničkih izvora, njega su u teškom stanju, iako pri svijesti, oko 13 sati dovezli u bolnicu na Križinama.

Odmah po prijamu napravljena mu je hitna kompletna medicinska obrada (EKG, RTG pluća, laboratorijski nalazi) i iz nalaza je utvrđeno kako je Ostojić pred tri-četiri dana preživio infarkt, a na RTG snimci pluća, uočene su fibrozne promjene na plućima. Naravno, odmah je testiran na koronavirus i nalaz je bio negativan.

Nakon obavljene medicinske obrade, Ostojić je prebačen u koronarnu jedinicu bolnice na Križinama, odakle je odveden u salu za koronarografiju koja mu je u konačnici i napravljena. Zbog začepljenja krvne žile stavljen mu je stent.

S obzirom na njegovo zdravstveno stanje i zbog otežane respiratorne funkcije (otežano disao) Ostojić je intubiran i stavljen na umjetnu ventilaciju (respirator).

25. travanj 2024 16:26