StoryEditorOCM
ForumPREDIVNA GESTA

Radijska voditeljica Mirna Savić uz doniranu odjeću ostavila tople poruke u džepovima kao zagrljaje curama iz učeničkog doma

Piše PSD
24. studenog 2020. - 18:38

Cijeli dan trajala je potraga za jednom Mirnom, dobročiniteljicom koja je usrećila djevojke zagrebačkog Učeničkog doma Dora Pejačević kao i žene koje su pretrpjele potres u Gornjoj Dubravi i Čučerju.

- Tražimo Mirnu koja je prije otprilike mjesec i po, dva, donirala svoju odjeću u Učenički dom Dora Pejačević, a robica je zbog korone stajala u karanteni nekoliko tjedana. Dio Mirnine donacije smo proslijedili stradalima u potresu u Gornjoj Dubravi i Čučerju, a ono što nismo znali je da je Mirna u svaki kaputić i sako stavila predivne male porukice pune ljubavi.

To smo otkrili tek kad su ih naše učenice i zahvalne korisnice našle u džepovima. I sada silno želimo zahvaliti Mirni koja nas je sve dirnula. Draga Mirna, ako ovo čitate javite se, puno Vas ljudi želi pozdraviti - napisala je na Facebooku Ivana Harapin Gajić, pedagoginja ovog učeničkog doma, ganuta predivnom Mirninom gestom.

Vijest o nepoznatoj donatorici munjevito se proširila društvenim mrežama i na koncu stigla i do same Mirne. Riječ je o kćerci glazbenika Massima Savića, 26-godišnjoj Mirni Savić, inače poznatoj blogerici i radijskoj voditeljici.

Ona rado sudjeluje na Božićnom sajmu kojeg dom redovito organizira, a ove godine zbog panedmije se neće održati, pa je Mirna direktno nazvala i ponudila svoju odjeću. Djelatnici doma primili su tako čak pet, šest velikih vreća odlično sačuvane odjeće među kojima je bilo i posve nenošenih odjevnih predmeta s etiketama. Mirna je jednostavno odlučila darovati odjeću kako bi usrećila druge.

- Kada je nazvala u dom i rekla da ima donaciju mladenačke odjeće za naše učenice, odmah sam znala da će ovo biti lijepa priča! S obzirom na koronu, vreće koje smo dobili stavili smo na jedno mjesto da malo odleže u karanteni. Kad smo procijenile da je prošlo dosta vremena, kolegica i ja smo išle vidjeti odjeću - a kad tamo predivne stvari za naše cure! Odmah smo vidjele što nam je za koju od učenica za koje znamo da im je pomoć potrebna.

Ostalo smo spremile za naš tradicionalni humanitarni sajam, koji se ove godine na žalost ne može održati, no, bit će nekih drugih prilika - napisala je pedagoginja koja nije na prvu shvatila pitanje jedne učenice kome je pripadala odjeća jer je našla poruku u džepiću.

O kakvoj plemenitoj gesti se radi bilo je svima jasno tek kada su djelatnice doma proslijedile dio odjeće za stradale u potresu u Gornjoj Dubravi i Čučerju. Žene koje su dobile Mirnine jakne, pulovere i sakoe, također su pronašle porukice u džepovima, a onda su svi krenuli istraživati i našli još porukica po džepovima Mirnine odjeće i tako je krenula potraga za predivnom dušom koja je svojom nesebičnošću i dobrotom željela razveseliti učenice-

"Draga Mirna, hvala, hvala, hvala od srca u ime svih nas čije ste živote dotaknuli!", poručili su iz Učeničkog doma.

Mirnu je cijela ova potraga doslovce rasplakala.

- Kad sam pisala ove porukice mislila sam na cure koje će ih pronaći i zamišljala njihove osmijehe, njihove priče. Zamišljala sam koliko snage svaki dan treba jedno mlado biće koje živi daleko od svoje obitelji. Koliko je teško kad se ne možeš s vrata zatrčati mami u zagrljaj kad ti neki mangup prvi put slomi srce.

Koliko je meni život toga poklonio, a koliko je nekoj curi možda meni vrlo sličnoj - uskratio... Htjela sam tim curama nekako dati do znanja da postoji neka tamo Mirna koja bi ih sve najrađe zagrlila i nasmijala iako ih ne zna. Cure, te su porukice moji zagrljaji za vas i nadam se da su vas pronašli baš kad je trebalo!

A sad vidim da je ta odjeća otišla i dalje i do vas koji ste možda poželjeli da ste 22.3. živjeli negdje drugdje... Ali ipak ima nešto čarobno u tom našem polomljenom gradu, a to smo mi svi - stranci koji jedni druge volimo iako se ne poznajemo - poručila je ova mlada, predivna žena čija gesta nam svima može biti primjer.

image
screenshot/Facebook
24. travanj 2024 04:48