StoryEditorOCM
ForumSRETAN KRAJ

Pronađen nestali dječak iz Solina! Prepoznala ga je rođakinja u blizini kuće gdje živi do koje je došao iz Splita

Piše Katarina Marić Banje, Gabrijela Radanović
29. ožujka 2023. - 20:29

NAJNOVIJE:

Pronađen je nestali 11-godišnjak Luka Moskatelo za kojim je iza 14 sati pokrenuta intenzivna potraga u koju su bile uključene sve raspoložive snage PU splitsko-dalmatinske te pripadnici HGSS-a. Kako saznajemo, pronađen je na predjelu Solina kamo se uputio nakon što se odvojio od roditelja kraj Marjanskih vrata u Splitu.

Jedna od pretpostavki je bila da bi se mogao uputiti prema kući te je stoga potraga bila usmjerena na područje Spinuta i Marjana, ali i prema Solinu. Prepoznala ga je rođakinja koja je odmah javila roditeljima te nadležnim službama.

Vijest o pronalasku obradovala je i tragače u park šumi.

- Nađen je, povikali su HGSS-ovci koje smo čuli u marjanskoj šumi. Dječaka su tražili brojni pripadnici Gorske službe spašavanja koji su se sada okupili u stožeru na Sjevernim vratima odakle se vodila cijela potraga. 

Među gorski spasiteljima je bio i potražni pas Ven koji će nakon sretno dovršene potrage vjerojatno dobiti poslasticu. 

U ovim trenutcima se HGSS-ovci vraćaju i odlaze s Marjana, kao i policija koja je cijelo vrijeme nadgledala potragu i s njima surađivala u ovoj akciji koja je imala sretan kraj. 

image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix

------------------

RANIJE:

U potrazi za nestalim 11 godišnjim Lukom Moskatelom iz Solina uključile su se sve raspoložive policijske snage, a u pomoć je pozvana i Hrvatska gorska služba spašavanja zbog blizine Park šume Marjan na mjestu gdje je dječak nestao. Kako saznajemo, Luka u Solinu gdje živi ide ide i u školu te mu je područje Spinuta i Marjana nepoznato.

U srijedu oko 14 sati je bio u blizini Marjanskih vrata s oba roditelja kada su primijetili da ga nema kraj njih. Kako su znali da im sin ne poznaje predio na kojem je nestao odmah su alarmirali policiju.

Jedan roditelj je otišao prijaviti nestanak, a drugi je ostao tražiti u blizini mjesta nestanka. Od Željke Radošević iz PU splitsko-dalmatinske saznajemo kako su se policijski službenici odmah uputili na teren.

- Svi policijski službenici koji su nam na raspolaganju uključeni su u potragu. Zatražili smo pomoć HGSS-a jer se približava noć, a u blizini nestanka je park šuma s dosta nepristupačnih terena - kazala nam je.

Potraga ide u dva glavna smjera, na području gdje je Luka nestao i prema Solinu jer se pretpostavlja da je mogao krenuti i prema kući. Pozivaju se svi građani da s bilo kakvom informacijom pomognu u potrazi te da obrate pažnju na dječaka svijetloplave kose, visokog oko 150 centimetara, srednje građe, odjevenog u tamnu majicu s kapuljačom i sive hlače te obuven u bijele tenisice.

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba je službena objava o nestanku: Luka Moskatelo

19. travanj 2024 19:58