StoryEditorOCM
ForumPODIGNUTA OPTUŽNICA

Poznatom liječniku i šefu bolnice prijeti zatvor zbog nasilja nad suprugom: ‘Tukao ju je, prijetio da će pišati krv, govorio da je glupa Bosanka...‘

Piše Kronika SD
31. prosinca 2022. - 08:34

Poznatom zagrebačkom liječniku i bivšem bolničkom ravnatelju (61) prijeti zatvor zbog višegodišnjeg nasilja nad suprugom u prisutnosti malodobnog djeteta, piše Danica.hr.

Tužitelji su protiv njega upravo podigli optužnicu kojom ga terete da je suprugu maltretirao, zlostavljao i tukao od 2015. do srpnja ove godine, kad je sve kulminiralo te ga je konačno odlučila prijaviti policiji.

Prema optužnici, liječnik je svojoj ženi govorio da je “sotona, ništ koristi, glupa Bosanka”, jednom ju je ošamario tako da joj je ispala naušnica te joj prijetio da će “krv pišati i bljuvati kao njegova prva žena” i dobro ga zapamtiti nakon što je nesretna žena rekla da želi razvod.

Na ulici joj je, kako stoji u optužnici, znao vikati da “zašto stalno kuha jer je onda debeo i narušava si zdravlje”. U kućanstvu je živio zajedno sa suprugom, djetetom i punicom, a punica je sama tijekom istrage priznala kako je kćer odgovarala od rastave premda je vidjela da ju maltretira.

No, onda je sve puklo u srpnju ove godine u apartmanu na moru. Liječnik je pozvao kupce u razgledavanje, a supruga koja ih je dočekala rekla im je da apartman nije na prodaju. Doktor je poludio dok je za to doznao, prijetio im je i vikao, pa su svi pobjegli i odmah pozvali policiju.

Liječnik se branio kako je bio ljut jer mu je supruga time “izbila iz džepa 260.000 eura“, a sve drugo osim tog incidenta je opovrgnuo navodeći kako mu to smještaju punica i žena.

“Kupio sam ženi mercedes godinu ranije, a to se ne kupuje osobi koju zlostavljaš i maltretiraš. Od početka braka davao sam joj kao plaću 5000 kuna da mi bude supruga, a plaćao sam hranu i režije, pa je na kraju sve iznosilo 10 do 12 tisuća kuna mjesečno”, branio se poznati zagrebački doktor.

Podsjetio je i kako je suprugu, tad još nevjenčanu, vodio na skijanje u Italiju dok je bio ravnatelj bolnice i organizirao je vjenčanje za 80 ljudi kad je doznao da je trudna. Inače, liječnik danas ima privatnu specijalističku ordinaciju te je zaposlen u jednoj bolnici na sjeveru, piše Danica.hr.

Supruga je tijekom istrage iscrpno svjedočila o sustavnom zlostavljanju i nasilju koje je godinama trpjela, a sve je potvrdila i njezina majka koja s njima živi sedam godina. Državno odvjetništvo optužnicom za liječnika traži 10 mjeseci bezuvjetnog i godinu dana uvjetnog zatvora.

19. travanj 2024 12:59