StoryEditorOCM
ForumPONOVNO ŠOK

Potres magnitude 3,7 po Richteru noćas probudio Petrinju: ‘Huk, kuća se podignula, spustila, počela tresti...‘, ‘Odjeknulo ko bomba...‘

Piše PSD
23. rujna 2021. - 09:32

Noćas je ponovno zatreslo kod Petrinje. Potres se dogodio oko 32 minute nakon jednog sata, a magnituda je iznosila 3.7 prema Richteru, intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice.

Iako su naši seizmolozi izvijestili o magnitudi 3,7, Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) prvotno je objavio kako je magnituda potresa iznosila 4,1, a da se osjetio jako svjedoče na aplikaciji EMSC-a i stanovnici Petrinje.

'Ovaj je najmanje 4', 'Vrlo jak, tv je skoro pao sa stola', komentirali su Petrinjci, a neki su kazali kako su bila dva potresa jedan za drugim, te da su čuli glasnu tutnjavu između.

'Jak udar, jako je treslo... neprestano tutnjajući i nakon 10-ak sekundi opet jače zdrmalo...', ' 'Odjeknulo ko bomba i treslo dulje vrijeme i ponovilo', 'Dosta je treslo i kao da se cijelo vrijeme čuo zvuk do drugog potresa', komentirali su složno.

'Huk, kuća se podignula, sputila, počela tresti, ponovo podignula spustila, nastavilo tresti. Trajalo 4-5 sekundi. Dva naknadna manja unutar 10 sek i još 7-8 manjih u zadnji 8min', stoji u svjedočanstvima na stranici EMSC-a.

23. travanj 2024 15:05