StoryEditorOCM
ForumŠIRI SE

Poslovni uzlet Ivana Todorića: Nakon Good fooda i Fuliranja, sada je pronašao novu zlatnu koku

Piše Vanja Nezirović/JL
19. veljače 2023. - 16:57

Nekadašnji predsjednik NO-a Agrokora i sin osnivača Agrokora Ivice Todorića, poduzetnik Ivan Todorić, u posljednjih godinu dana sve ozbiljnije širi poslovanje na zagrebačkoj sceni, a dobio je i nove poslovne partnere.

Nakon preuzimanja suvlasništva u agenciji Kokoš ili jaje, agencije koja već godinama organizira Fuliranje, program s najboljim izborom hrane na zagrebačkom Adventu, u zagrebačkoj tvrtki Ammi d.o.o. dobio je lani nove suvlasnike, prema podacima registra stvarnih vlasnika, među kojima je Martin Kutscher i tvrtka TLB Sieben s 12,5 posto suvlasništva, te Stefan Sutter i tvrtka Sonoma Realty s 20 posto suvlasništva, piše Jutarnji list.

Martin Kutscher je, inače, povezan, prema podacima sudskog registra s nizom tvrtki koje se bave nekretninama, a među ostalim je i direktor u tvrtki Savica projekt d.o.o., tvrtke koja stoji iza poslovno-stambenog projekta koji uključuje nebodere, pa je kolokvijalno bio nazvan "Dubai na Savici", a lani je bio aktualiziran jer je austrijski investitor od lokalne zajednice zatražio "konzultacije i podršku", ali ih, kako je tada pisao Jutarnji list, nije dobio.

Inače, tvrtka Ammi koja je registrirana za ugostiteljstvo i trgovinu, a preko koje posluje i Good food, lani je prijavila prihod od 3,6 milijuna eura te dobit od 134,2 tisuće eura. Najmlađi sin Ivice Todorića s tim je brendom razvio profitabilan posao vezan uz brzu i uličnu hranu. Lanac Good food je svojevrsni fast food s mnogo potrošača u restoranima i u dostavi i sa širokim spektrom hrane, od salata i sushija. Njegov je proizvod i 4Burgers kojim se nametnuo i na sceni hamburgera. Tu su još lokali različitih žanrovskih usmjerenja, uključujući i poke, u raznim dijelovima Hrvatske, a svi Todorićevi lokali izuzetno dobro surađuju s Woltom.

S iste adrese u zagrebačkoj Teslinoj posluje i tvrtka Don Kebabros, a njezin stopostotni vlasnik je Ivan Todorić. Preuzeo je lani i preko svoje švicarske tvrtke Vim Business and Services zagrebačku tvrtku Irundo logistika, koja je prijavljena za upravljanje nekretninama, a koju je nekad držao Tomislav Zovko, koji se, pak, bavi iznajmljivanjem nekretnina. Tvrtka Kokoš ili jaje prijavila je 2021. godine prihod od 406 tisuća eura te dobit od 82 tisuće eura.

Najmlađi Todorićev sin na poslovnoj sceni očito se bolje snalazi nego njegova starija sestra Iva Todorić čija je tvrtka Srculence 2021. godine prijavila ukupan prihod od 29,6 tisuća eura, piše Jutarnji list.

16. travanj 2024 20:42