StoryEditorOCM
ForumKAMENIČKI ĆE PRENOĆITI U PRITVORU

Policija ga ispitivala cijeli dan, u srijedu će se znati ide li u istražni zatvor, otkriven identitet druge poginule

Piše Hina, Marin Dešković
29. kolovoza 2018. - 00:28
kamenicki_marin3-280818

 

Nakon ispitivanja u policiji Marin Kamenički (20), krivac za prometnu nesreću na zagrebačkoj Ilici u kojoj su u četvrtak poginule dvije osobe, a još su tri ozlijeđene, noć će provesti u policijskom pritvoru - javlja Jutarnji.hr.

Nakon što je u pratnji policajaca, nešto prije 9 sati, izašao iz bolnice Sveti Duh gdje je smješten nakon nesreće u kojoj je lakše ozlijeđen, Kamenički je odveden na ispitivanje u prometnoj policiji u Lučkom.

Njegova majka bila je prisutna tijekom sinova izlaska iz bolnice te mu je pridržavala kapuljaču, a novinarima je viknula da “jadno dijete ostave na miru”.

FOTOGALERIJA: Marina Kameničkog iz bolnice odvode na policiju

Zagreb, 280818.
Bolnica KB Sveti Duh.
Policija vodi Marina Kamenickog koji je skrivio tesku prometnu nesrecu u cetvrtak navecer na Ilici. Od cetvrtka je bio na odjelu kirurgije u KB Sv. Duha a sada ga vode na ispitivanje.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

 

Njegovi odvjetnici nisu željeli govoriti o ispitivanju i njegovoj obrani od optužbi za izazivanje teške prometne nesreće zbog čega mu prijeti dugogodišnji zatvor.

Zatraži li tužiteljstvo za Kameničkog istražni zatvor, o tome će u srijedu odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Kamenički, kojega su mediji opisivali kao bivšeg savjetnika jedne radio postaje te predsjednika udruge koja je promovirala savjesno ponašanje mladih u prometu, tešku prometnu nesreću izazvao je jureći Ilicom u sportskom mercedesu AMG.

Zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i kod kućnog broja 422 naletio na rubni kamen uz desni rub kolnika.

U zanošenju je prešao u suprotni smjer na južnu kolničku traku i naletio na betonski potporni zid, a prednjim dijelom vozila na opel astru zagrebačkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 57-godišnjak.

U nesreći je smrtno stradala 24-godišnja Laura Stelio, suvozačica Kameničkog u mercedesu, a u međuvremenu je otkriven i identitet druge žrtve nesreće. Riječ je o 64-godišnjoj Nadici H., koja je život izgubila kao suvozačica u opelu astri.

25. travanj 2024 18:34