StoryEditorOCM
ForumNEĆEŠ MAJCI...

Pokušali mu ukrasti auto, ali se vlasnik uhvatio u koštac sa svom četvoricom. Dobio je koji bubotac, ali auto je ostao

Piše Vijesti SD
16. travnja 2023. - 15:08

Četvorica muškaraca iz Connecticuta pokušali su oteti automobil ispred jedne od kuća u ovoj saveznoj državi, ali ih je u tome spriječio vlasnik koji se odlučio boriti do kraja za svoj automobil.

Snimci sa nadzorne kamere pokazale su kako su se četvorica kriminalaca parkirala nedaleko od kuće ispred koje se nalazio automobil. Jedan od njih stigao je do automobila te je uspio otvoriti vrata, piše klix.ba.

U tom momentu, vlasnik je izašao iz kuće te je izvukao lopova iz automobila nakon čega je uslijedila tučnjava. Vrlo brzo, lopovu su se pridružila i trojica "kolega" koji su se nalazili u automobilu te su pokušali onesposobiti vlasnika vozila.

Vlasnik vozila, iako je bio brojčano nadjačan, nije odustao od borbe sa lopovima, a na kraju mu se to i isplatilo s obzirom na to da su nakon nekoliko minuta lopovi pobjegli ostavivši stvari na podu.

"Lopovi su pobjegli kada je neko iz kuće povikao da zove policiju. Nakon toga, ušli su automobil i pobjegli", piše Fox News.

Policija je odmah pokrenula istragu te je raspisala tjeralicu za osumnjičenima. Jedan od policajaca, komentirajući snimak sa nadzorne kamere, poručio je kako je cijela situacija mogla poći po zlu.

"Hvala Bogu da nije ozbiljno povrijeđen. Vidimo mnogo ovakvih incidenata širom države i ljude koji se odluče intervenirati a lopovi možda u tom trenutku imaju oružje", rekao je policajac Jeffrey Foss-Rugan, piše klix.ba.

25. travanj 2024 08:10