StoryEditorOCM
ForumVEKIĆ I KRUŠLIN

Pokreće se stegovni postupak protiv osječkih sudaca koje je Mamić prozvao u svojoj snimci!

Piše Nikola Patković/JL
18. ožujka 2021. - 12:23

Nakon objave video snimke i fotografija osječkih sudaca Zvonka Vekića i Darka Krušlina u društvu sa Zdravkom Mamićem, odnosno u prostorijama Dinama, predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban odlučio je pokrenuti stegovni postupak protiv obojice sudaca, javlja Jutarnji.hr.

 - Za sada vam mogu potvrditi da sam odlučio pokrenuti stegovni postupak protiv sudaca Vekića i Krušlina.

Podsjetimo Mamić je u snimci koju je poslao Uskoku tvrdio da je obojici sudaca dao stotine tisuća eura kako bi u predmetima koji se protiv njega vode odlučili njemu u korist.

U jednom dijelu svog iskaza koji je dao Uskoku, Mamić tvrdi su suci Krušlin i Vekić jednom prilikom došli na Maksimir u društvu zamjenika upravitelja zatvora u Osijeku, Ljube Pribića. 

"Gospodin Pribić je u ložu Maksimir ušao s nekoliko ljudi i predstavio mi je tu gospodu kao suce koji će mi suditi u Osijeku. To su bili suci Darko Krušlin, Zvonko Vekić te njihov prijatelj Zoran Škorić, direktor i vlasnik Osijek Koteksa. Dugo smo razgovarali i pričali o mom predmetu i budućem suđenju u Osijeku. U jednom trenutku sam skinuo sat s ruke, marke Audemars Piguet, i stavio ga na ruku Darka Krušlina. On je otišao s mojim poklonom na ruci u Osijek", tvrdio je Mamić na audiosnimci koju je objavio Jutarnji.

Kazao je i da je Pribić nakon tog druženja u više navrata dolazio kod njega na stadion po sportsku opremu za sebe, suce Krušlina i Vekića te da se radilo o trenirkama, dresovima i tenisicama od Dinama i hrvatske reprezentacije.

U audio iskazu Mamić tvrdi i da se tijekom suđenja često počeo viđati sa sucem Vekićem koji ga je, kako je kazao, uvjeravao da će Krušlin osloboditi njega i ostale optuženike. 

"Rekao mi je da mu je on najbolji prijatelj i da ima apsolutno kontrolu nad njim i da ima iskustva u nekim drugim predmetima", tvrdi Mamić.

Prilikom njihovog prvog susreta u Zagrebu na Cvjetnom trgu u restoranu My Way, tvrdi Mamić, pridružio im se vlasnik Tomislav Horvatinčić koji ih je došao pozdraviti. 

"Kada je shvatio s kim sam sjedio, upozorio me da se jako pazim", navodi Mamić, podsjeća Jutarnji.hr.

S njima je tada, priča, bio i njegov vozač Robi Palić koji je čuvao stražu te je Mamića i Vekića poslije ručka odvezao na stadion Maksimir ispod južne tribine gdje je Mamić Vekiću navodno u vrećici dao 100 tisuća eura u kunama. 

"Ostao sam na stadionu, a Robi Palić je odvezao gospodina Vekića u grad gdje ga je čekala prijateljica Nataša. Onda se Robi Palić vratio po mene. To je bio, siguran sam, vikend - subota. Na tom viđenju mi je sudac Vekić rekao da mu je sudac Krušlin najbolji prijatelj i da će njih dvojica riješiti oslobađajuću presudu i da bi trebalo počastiti gospodina Krušlina, na što sam mu predao već rečenih 100 tisuća eura da oni to podijele. Nakon toga smo se učestalo počeli nalaziti i u Zagrebu i u Osijeku", tvrdi Mamić.

25. travanj 2024 12:59