StoryEditorOCM
ForumFOTO: OVO JE MJESTO U DALMATINSKOJ ZAGORI KOJEM JE NA ČELU BILA HDZ-ovka ANITA NOSIĆ

Pogledajte kako izgleda sada diljem države poznati Lovreć

Piše SD
8. veljače 2020. - 20:51

Kese vijore zavezane na granama. Autobusna stanica obojena je u mozaik crveno-bijelih kvadratića. Pokidani jumbo plakat poziva na doček Nove godine. Glavna ulica nosi naziv po dr. Franji Tuđmanu.

To je Lovreć danas. To je središte općine kojom upravlja – ili je do jučer upravljala, nije baš da smo najbolje shvatili – Anita Nosićpiše Slobodna Dalmacija.

Čuli ste za Anitu Nosić? Već danima ne silazi s naslovnih stranica. Klikovi se za nju lijepe kao za prirodnu nepogodu. Jer ona je baš to – nepogoda. A nepogodama se ne oprašta.

A taj njen Lovreć, samo da se zna, nije baš nitko i ništa. Taj njen Lovreć općina je mala poput Regočova palca, ali i drčna.

Fotogalerija: Prizori iz Lovreća

 

Tamo na sve mijene ovoga svijeta samo odmahuju rukom. Tamo HDZ uvjerljivo pobjeđuje i kad Sanadera uhapse, kad mu dokažu da je milijune bespravno prisvojio i kad čitava stranka završi na optuženičkoj klupi. Što ga više lome, to oni HDZ vole jače.

Kad se Anita Nosić onomad bila kandidirala za načelnicu, projurila je pokraj svoje protukandidatkinje poput Usaina Boltapiše Slobodna Dalmacija.

Osvojila je više od 80 posto glasova.

Istina, sjena sumnje opasno je bila prekrila lica mnogih Lovrećana uoči zadnjih predsjedničkih izbora. I na nekim starim kućama, srušenima kao da je baš ovdje prva crta bojišnice bila, čak i na autobusnim postajama, pojavilo se ime Miroslava Škore. I nisu ga tolikom brzinom mogli prebrisati koliko je ono svaki put iznova iskakalo.

I, stvarno, HDZ-ova kandidatkinja, na šok i nevjericu mnogih, osvojila je samo 52 posto glasova. Bio je to najozbiljniji znak da joj se ne piše dobro.

19. travanj 2024 01:45