StoryEditorOCM
ForumTROSTRUKO UBOJSTVO

Podignuta je optužnica protiv Filipa Zavadlava, prijeti mu do 50 godina zatvora. DORH: Htio se bezobzirno osvetiti ljudima iz narkomanskog kruga

Piše V.Urukalo/PSD
25. svibnja 2020. - 18:32

Nešto više od četiri mjeseca nakon što je 25-godišnji Filip Zavadlav postao ubojica jer je iz automatske puške izrešetao Marina Ožića Paića (25), Marina Bobana (25) i Juricu Torlaka (37), splitsko Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je protiv njega optužnicu.

Terete ga za teška ubojstva, dovođenje u opasnost života i imovine te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Po ovakvoj kvalifikaciji kaznenih djela, prijeti mu zatvorska kazna do 50 godina zatvora.

ŽDO u optužnici smatra da je istragom utvrđeno da je Zavadlav 11. siječnja ove godine, a nakon što je prije toga sve planirao, zbog bezobzirne osvete prema "prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno", nabavio kalašnjikov i veću količinu streljiva te je, oko 15.35 sati došao do predjela Šperun u Velom Varošu.

Koliko se zna, do sad nije utvrđeno gdje je i od koga oružje i streljivo nabavio.

- Kad su se oštećenik (1995.) kao vozač i drugi oštećenik kao suvozač (1982.), obojica iz narkomanskog kruga koji su prodavali drogu njegovom bratu i od njih iznuđivali novac, dovezli motociklom marke Yamaha XT660CM, okrivljenik je u namjeri da ih usmrti prema njima ispalio veliki broj rafalnih i pojedinačnih hitaca.

Vozač motocikla (1995.) je zbog zadobivenih više strijelnih rana preminuo na mjestu događaja, dok je suvozač (1982.) zadobio strijelne rane i ozljede zbog kojih je, iako mu je pružena žurna liječnička pomoć, preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split.

Okrivljenik se neposredno nakon toga udaljio u smjeru Kamenite ulice i došao ispred kuće obitelji koja je poznata kao mjesto iz kojeg se prodaju narkotici, i kad nikog nije zatekao, tereti ga se da je nastavio kretanje prema Radmilovićevoj ulici kojom je na motociklu marke Suzuki Burgman naišao oštećenik (1995.), osoba iz istog kruga.

Okrivljenik je, tereti ga se, u namjeri da ga usmrti ispalio prema njemu više hitaca i zadao mu strijelne rane uslijed kojih je preminuo na mjestu događaja - navodi se u optužnici ŽDO-a Split koja je podignuta tek nekoliko dana nakon što je Zavdlav napokon videolinkom iz zatvorske bolnice u Zagrebu branio šutnjom.

Terete ga i da je pucajući mahnito po centru Splita bio svjestan da može ugroziti ljude i vozila koja su bu bila ili prolazila. Njegovi hici oštetili su "Hyundai Matrix" u kojem su bile tri osobe te auto Audi A3 koji je bio parkiran u Radmilovićevoj ulici.

Nakon što je odradio što je imao, zbog čega je mnogima po društvenim mrežama postao heroj ulice, Zavadlav je bacio pušku u kontejner za mješoviti otpad.

18. travanj 2024 21:42