StoryEditorOCM
ForumURBI ET ORBI

Papa Franjo na sablasno praznom trgu Svetog Petra uputio blagoslov: "Tjednima se čini kao da je pala večer" 

Piše Telegram.hr
27. ožujka 2020. - 22:07

Na Trgu svetog Petra u Vatikanu danas u 18 sati papa Franjo započeo je svoj izvanredni Urbi et orbi na kojem moli za kraj pandemije koronavirusa i udjeljuje ljudima potpuni oprost, donosi telegram.hr.

U normalnim okolnostima, Trg svetog Petra bio bi pun ljudi koji slušali Papinu poruku, ali danas tamo nema nikoga. Trg obasjava plavo svjetlo, lagano pada kiša, a Papa je posve sam.

“Pred virusom”, rekao je Papa, “svi smo u istom čamcu, svi. Molimo te Bože da nas ne ostaviš u ovoj oluji”. Vjernicima je Papa poručio: “Nemajte straha”. “A mi zajedno s Petrom prepuštamo tebi Bože sve naše brige, jer ti vodiš brigu o nama”, nastavio je Sveti Otac.

 

“Tjednima se čini kao da je pala večer. Gusta tama nadvila se nad našim trgovima, ulicama i gradovima. Preuzela je naš život ispunjavajući sve zaglušujućom tišinom i pustom prazninom, koja paralizira sve. To se može osjetiti u zraku. Možeš to osjetiti u svojim gestama”, rekao je Papa.

“Našli smo se uplašeni i izgubljeni. Osjećali smo se jakima i sposobnim za sve. Ali oluja je razotkrila našu ranjivost i one lažne i suvišne sigurnosti s kojima smo gradili naše planove, svoje projekte, svoje navike i prioritete. S olujom je propao trik onih stereotipa kojima smo maskirali svoj ego. I otkrivena je ta blagoslovljena zajednička pripadnost; da pripadamo jedni drugima kao braća”, rekao je Papa propovijedi.

25. travanj 2024 17:07