StoryEditorOCM
ForumSTRAVIČNI KRVAVI PIR

Ovo je monstrum koji je u Cetinju ubio 11 ljudi prije nego što je i sam stradao u pucnjavi; Bio je član Socijaldemokrata Crne Gore, otac troje djece

Piše JL/PSD
12. kolovoza 2022. - 21:43

Agencija AFP objavila je fotografije s mjesta zločina. Na jednoj od njih je, čini se, i oružje koje je napadač, Vuk Borilović (34) koristio tijekom krvavog pohoda - lovačka puška, prenosi Jutarnji list.

Tužiteljica Andrijana Nastić izjavila je za TV Vijesti da je ubijeno dvoje djece, a prema novim informacijama napadača je ubio sugrađanin, a ne policija kako se to moglo čuti ranije, javlja Radiotelevizija Crne Gore.

Nastić je za TV Vijesti nakon okončanog očevida izjavila da su na licu mjesta zatekli devet smrtno stradalih osoba, a da su iz Kliničkog centra dobili informaciju da su još dvije osobe podlegle ozljedama.

Ubijeno je i dvoje djece, a među šestero hospitaliziranih - dvoje na Cetinju i četvero u KCCG-u - je i jedan policajac. Napadača je, kako je kazala Nastić, ubio sugrađanin.

TV Vijesti je javila, pozivajući se na očevice, da je napadač prvo ubio susjedu i njenu djecu, nakon čega je pozvao supruga ubijene i kazao mu što je uradio, navode Vijesti.me.

Potom je, prema istim izvorima, nastavio sa napadom, pucajući na susjede i prolaznike.

Krvavi pir na Cetinju, otpočeo je, rečeno je Telegrafu.rs iz izvora upoznatih sa situacijom, poslije navodnog kašnjenja u plaćanju stanarine. Obitelj koja je živjela kao podstanar kod Vuka Borilovića, muškarca koji je danas ubio najmanje 10 ljudi, kasnila je, navodno, sa plaćanjem.
 

Masakr u Crnoj Gori: u masovnoj pucnjavi ubijeno najmanje deset osoba, među žrtvama ima i djece; Svemu je navodno prethodila obiteljska svađa

 

Borilović je, tvrdi izvor Telegrafa.rs, pritiskao ženu koja je bila podstanar, a ona se potom požalila mužu koji je bio na putu. Muž je nazvao prijatelja koji je otišao kod Borilovića i tu je počela svađa. Vuk Borilović je, kako tvrdi izvor Telegrafa, prvo ubio prijatelja obitelji koja je kod njega živjela.

I srpski Kurir javlja da je do ove jezive tragedije došlo zbog neraščišćenih računa. - Još smo svi u šoku, ne mogu vjerovati što je uradio. Načula sam da je dug bio povod za ovaj jezivi masakr - vidno potresena ispričala je za Kurir rođakinja ubojice.

U medije su u međuvremenu procurile i prve fotografije masovnog ubojice.

Borilović je rođen 21. studenog 1988. godine na Cetinju, gdje je završio osnovnu školu. Srednju brodostrojarsku školu pohađao je u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje djece.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izrazio je sućut obiteljima nastradalih u pucnjavi na Cetinju.

- Duboko sam potrešen viješću o strašnoj tragediji na Cetinju. Izražavam najiskreniju sućut unesrećenim obiteljima, svima koji su izgubili svoje najmilije. Svi kao društvo moramo biti solidarni s njima u ovim teškim trenucima - navedeno je u Twitter objavi Đukanovića.

On je dodao da je ovo nezapamćena tragedija koja pogađa cijelu Crnu Goru.

- Stoga pozivam Vladu da proglasi Dan žalosti u državi. Povrijeđenima želim brzi oporavak - poručio je Đukanović


Neslužbeno se doznaje da je Borilović u svom pokolju koristio lovačku pušku, a nakon što je ubio podstanarsku obitelj, krenuo je nasumično ubijati po naselju. Na Instagramu stranke Socijaldemokrate Crne Gore stoji njegova fotografija iz 2017. godine. Piše da je osnovnu školu završio u Cetinju, a srednju brodsko-mašinsku u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje djece.

Ubojica iz Crne Gore navodno je pobio podstanarsku obitelj jer je kasnila s plaćanjem stanarine

Do sukoba je došlo oko 16 sati. Kako navode mediji, nakon kraće obiteljske svađe Borilović je izvadio lovačku pušku i otvorio vatru. Navodno nije dopustio Hitnoj da pomogne ranjenima...

23. travanj 2024 13:07