StoryEditorOCM
ForumNI BOG NI BATINA

Ovo je kraj Milijana Brkića u HDZ-u. "‘Izbori su demistificirali njegovu navodnu moć u stranci, vrijeme mu je za mirovinu"

Piše Zadarski.hr
16. ožujka 2020. - 10:20

Ovo je kraj Milijana Brkića u vrhu HDZ-a. Liste će za buduće izbore sastavljati predsjednik Andrej Plenković, a Brkić može u zasluženu mirovinu, komentirao je sinoć jedan HDZ-ovac rezultate što ih je na izborima u HDZ-u osvojio Milijan Brkić koji je, prema onima objavljenim u 22 sata, skupio samo oko osam posto glasova za poziciju potpredsjednika stranke.

Mnogi su sinoć komentirali da su ovi izbori demistificirali navodnu Brkićevu moć u HDZ-u.

- On se uvijek prezentirao kao da može ljude na terenu ‘natjerati’ na nešto, a sad je postalo očito da to baš i nije tako - zaključio je naš drugi sugovornik i dodao:

- Pa Brkić je imao određenih problema i s prikupljanjem potpisa.

Sam Brkić uoči objave rezultata iz stožera poručio je da će, izgubi li, i dalje vjerno raditi za HDZ, državu i narod.

- Sučeljavanje nije štetilo našem taboru, ali mislim da svi mi političari moramo gledati da svojim nastupima i konkretnim postupcima ne štetimo stranci - rekao je. Brkić nije precizirao kakvim bi izbornim rezultatom bio zadovoljan.

- Što se tiče rezultata, vidjet ćemo što je članstvo odlučilo, njihov izlazak na izbore je dokaz da u njima postoji emocija, interes i ljubav prema HDZ-u, a time i prema državi - ustvrdio je Brkić i dodao da mu se nije svidjelo što se sučeljavanje odigralo na televiziji.

- Karakter ovih izbora je unutarstranački i mislim da se debate trebaju provoditi unutar onih krugova koji će odlučivati i birati o kandidatima. Od prvog dana sam se zalagao za koncept da svi kandidati zajedno odlaze u županijske organizacije, da se zajedno predstave, da članstvo svima može postaviti pitanje i na taj način donijeti odluku - rekao je Brkić.

Bianca Matković komentirala je da je Brkiću u kampanji sa stajališta političkog marketinga najviše štete nanio prvi nastup u kojem je krenuo s napadom.

- Napao je vodstvo stranke, a time nanio štetu i stranci. Članovi HDZ-a ne vole kad pojedinci nastupaju protiv stranke, a pogotovo zato što je Brkić kao zamjenik predsjednika imao mehanizme da na stranačkim tijelima i prije iznosi svoja stajališta i eventualno mijenja procese koje je kritizirao u kampanji - komentirala je Matković.

19. travanj 2024 16:39